Ko vidi nindžino lice i priča o tome… Šta će mu se dogoditi?

Beograd, 25. Maj 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Ko vidi nindžino lice i priÄa o tome⦠Šta Äe mu se dogoditi?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Petrovski je napisala tekst Ko vidi nindžino lice i priča o tome… Šta će mu se dogoditi? Ceo dan je okretala pedale. Bila je već umorna, ali ispunjena radošću zbog uspešno obavljenog posla. Obišla je biciklom pola grada noseći torbu punu smotuljaka. Već je padao sumrak i u torbi joj je ostala samo jedna papirna rolna, tako pažljivo zapakovana kao da se u njoj nalazi karta za put na Mesec za dve osobe.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Petrovski je napisala tekst:

Ko vidi nindžino lice i priča o tome… Šta će mu se dogoditi?

Ceo dan je okretala pedale. Bila je već umorna, ali ispunjena radošću zbog uspešno obavljenog posla. Obišla je biciklom pola grada noseći torbu punu smotuljaka. Već je padao sumrak i u torbi joj je ostala samo jedna papirna rolna, tako pažljivo zapakovana kao da se u njoj nalazi karta za put na Mesec za dve osobe. Slučajno ga je ugledala, zaletela se da što pre stigne do njega i pokloni mu ovaj smotuljak.

Dok je koračao gledao je u vrhove svojih cipela pokušavajući da sabere utiske nakon višečasovnog sastanka na poslu. Kraičkom oka je spazio kako niz ulicu juri devojka na biciklu. Bio je potpuno iznenađen kada je spoznao da ide ka njemu, ali jedan kontakt očima bio je dovoljan da shvati šta joj je namera. Sve se odvilo tako brzo, kao prilikom predaje štafete u finalnoj trci Olimpijskih igara. Kada se osvestio i otvorio rolnu koju mu je tutnula u ruku zanemeo je od sreće. Ona je već umakla i nije stigao ni da joj se zahvali na prelepom poklonu. U uglu je stajala samo jedna reč, putokaz do misteriozne devojke.

Šta vam je, ljudi?! Nisam počela da pišem ljubiće. Neće se na kraju venčati i živeti u kući na selu okruženi sa petoro dece. Samo sam malo romansirala radni dana Papergirl.

"Na papiru je stajao potpis Papergirl". To je trebalo da bude naredna rečenica.

Znate li šta je Papergirl?

Papergirl je umetnički projekat nastao u Berlinu 2006. godine kao odgovor na pooštravanje zakona prema kome se lepljenje plakata izjednačava sa crtanjem grafita, čitaj: kažnjivo je. Umetnica Aisha Ronninger pronašla je način da, u zakonskim okvirima, umetnost izvede na ulicu, odnosno da je deli sa slučajnim prolaznicima. Najpre Papirne devojke oglase prikupljanje umetničkih dela od lokalne zajednice, nakon čega se radovi izlažu na besplatnoj izložbi otvorenoj za posetioce. Zatim pakuju u rolnice na čijoj poleđini piše ime umetnika i po uzoru na američke dostavljače novina na biciklima (Paperboys) dele slučajnim prolaznicima po gradu. Ruta kojom prolaze volonterke projekta ostaje tajna. Na taj način umetnost sama traži i pronalazi svoju publiku, ne čekajući da publika potraži nju. Fenomenalan koncept, ako mene pitate!

Za razliku od onoga ko vidi nindžino lice i priča o tome‚ onaj ko vidi lice Papergirl neće umreti u najvećim mukama, već će biti vrlo srećan što je neočekivano dobio mali znak pažnje u vidu fotografije, crteža, slike, printa, proze, poezije, grafike, rada od tekstila, nalepnice, stripa, torbe, majice... od amatera, neafirmisanog ili profesionalnog umetnika.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na alex5rovski.com/proletela-je-pored-njega-biciklom-i-poklonila-mu-smotuljak-a-onda-se-dogodilo-nesto-neverovatnoPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed