Zašto ne volim trčati

Beograd, 27. April 2015. PR Objave: Obaveštenje -

ZaÅ¡to ne volim trÄati

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Željko Riha je napisao tekst: Zašto ne volim trčati Mrzim zimu, ne zbog toga što je hladno, već i zbog toga što se nekako uljenim. Također tu su blagdani s nezaobilaznim delicijama i jednostavno finom hranom koja se ne odbija. I to može postati problem, posebice kada uđeš u fazu od 30 do 40 godine svog života. Da sam star, neki dan sam to shvatio kada sam išao zbrajat koliko se dugo bavim sportom, došao sam do preko 15 godina.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Željko Riha je napisao tekst:

Zašto ne volim trčati

Mrzim zimu, ne zbog toga što je hladno, već i zbog toga što se nekako uljenim. Također tu su blagdani s nezaobilaznim delicijama i jednostavno finom hranom koja se ne odbija. I to može postati problem, posebice kada uđeš u fazu od 30 do 40 godine svog života. Da sam star, neki dan sam to shvatio kada sam išao zbrajat koliko se dugo bavim sportom, došao sam do preko 15 godina. Od ragbija do ringova, jedno od nezaobilaznih mjesta mog bavljenja sportom je bila i teretana.

Slobodno mogu reći da sam tamo većinu svog društveno studentskog života proveo. Neki su petkom išli van, ja sam znao odrađivati treninge do 22:00 i još ostajati na ugodnim razgovorima nakon treninga. Tako sam se nakon dosta duge pauze (čitajlijenosti) odlučio opet bacit u formu, ovaj puta vježbati ne radi sporta, nego radi sebe. Prvi puta sam odlučio ući u teretanu i raditi po vlastitom programu, temeljenom na iskustvu i razgovoru s mnogim profesionalcima.

Zato sam vam odlučio nešto predložiti, da si za Valentinovo umjesto večera i slatkiša, poklonite zdravo tijelo. Sjetimo se samo one stare latinske izreke, u zdravom tijelu je zdrav duh, a većina prijatelja koje poznajem imaju dosta opasan posao, a to je da sjede i preko 8 sati dnevno. To je vrlo opasno za naše tijelo, posebice kako starimo. Neaktivnost ubija. Kolege su mi podijelile zanimljivu studiju objavljenu na stranicama BBC-a - Inactivity 'kills more than obesity'

Neaktivnost

Neaktivnost je opasna, to znači da se probudimo ujutro, nakon doručka koji bi trebao biti zdrav, sjedamo u automobil, odlazimo na radno mjesto gdje sjedimo za računalom, malo se prošetamo na ručak, zatim provedemo ostatak dana za stolicom. Kasnije kada dođemo kod kuće, opet mirujemo. To radi većina. I bez obzira što unosili, stvaramo opasne masne naslage, ne samo da su estetski već i zdravstveni problem.

Stoga, poklonite si zdravo tijelo, budite aktivni. Također, jeste li znali da vježbanje oslobađa hormon užitka endorfin? Zato osjećamo sreću i veselje. Naravno nakon što nas prođu upale. Inače protiv upala se borite magnezijem i istezanjem, i ponekim Andolom.

Zato mrzim zimu, po toplom vremenu sam na biciklu, aktivniji sam vani jer mi je ugodnije. Zimi to nije tako, no nakon što sam otkrio novu motivaciju za vježbanjem, i dobro društvo (Jerome), jednostavno vježbanje je postalo sastavni dio druženja i aktivnosti. Tako umjesto da nakon posla Jerome i ja sjednemo na kavu u bezbroj zadimljenih kafića, mi odemo u teretanu, popričamo i odradimo trening.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.zeljkoriha.com/2015/02/za-valentinovo-si-poklonite-zdravo_13.htmlPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed