Trčanje - moj antidepresiv

Beograd, 21. April 2015. PR Objave: Obaveštenje -

TrÄanje - moj antidepresiv

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst: Trčanje – moj antidepresiv Poleće, 2012. godina. Period tokom kojeg je život rešio da mi pokaže koliko ume da bude ljut, samo kada to zaželi. Na moje oči ređao je izazov za izazovom i kao da mi je poručivao: "Da te vidim sada!". Skretala sam pogled, pravila se da ga ne čujem, izbegavala susret sa njim. A onda sam izgubila snagu da ignorišem prisutno, odnosno da ignorišem život.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst:

Trčanje – moj antidepresiv

Poleće, 2012. godina. Period tokom kojeg je život rešio da mi pokaže koliko ume da bude ljut, samo kada to zaželi. Na moje oči ređao je izazov za izazovom i kao da mi je poručivao: "Da te vidim sada!". Skretala sam pogled, pravila se da ga ne čujem, izbegavala susret sa njim. A onda sam izgubila snagu da ignorišem prisutno, odnosno da ignorišem život. Suočila sam se sa svime što mi je ponudio, shvativši da je u moru loših okolnosti pružio i nešto neočekivano dobro - snagu! Snagu kakvu do tada nisam ni slutila da posedujem. Otkrivajući nju otkrivala sam nove strane svoje ličnosti, za koje do tada nisam ni znala da postoje. Shvatala sam da sam mnogo čvršća, upornija, izdržljivija no što sam ikad mogla da se nadam. I ne samo u mentalnom, već i u fizičkom pogledu.

Tih dana pravog sazrevanja i odrastanje moje ličnosti (sve pre toga bile su tek uveritere i naznake) otkrivala sam različite načine da se borim sa nadošlom ljutinom života. I upravo tada, tog aprila 2012. godine, otkrila sam trčanje. Naizgled naivnu fizičku aktivnost kojom je trebalo da sebi popunim vreme i oslobodim se negativne energije. Svakim novim krugom istrčanim na stazi Sportskog centra "Olimp", shvatala sam da započinjem nešto mnogo veće od očekivanog i planiranog. Shvatala sam da sam pronašala svoju oazu mira i svoj najprirodniji mogući antidepresiv.

U momentu kada bih u uši stavila slušalice, pritisla play, začula prve taktove numere "Cryin" grupe Aerosmith (bila je prva na mojoj tada omiljenoj playlisti) i počela da trčim svoj prvi krug, sve oko mene je nestajalo. Ostajao je samo cilj, volje da se do istog dođe, dobra muzika i misli, koje su bile sređenije i mirnije no inače. To bi se nastavljalo sve dok god me umor ne bi savladao, poručivši mi da je dovoljno za taj dan. Uživala sam u svakom istrčanom koraku, u svakoj kapljici znoja, u svakoj naznaci umora.

Dan za danom, bivala sam sve upornija, jača, istrajnija. I kako je moje telo ulazilo u formu, tako sam i ja uspevala da se brže, efikasnije i učinkovitije izborim sa svim izazovima tog perioda. A onda je i njih ponestalo.

Život je ponovo postao prilično "ukusan".

Usudiću se da kažem sladak. Ali moja volja za trčanjem nije prestajala. Šta više, postala sam pravi zavisnik od istog. Nisam se odvajala od svoje opreme gde god bila i kuda god putovala. Jer, predvečerje, odnosno period od 19h do 20 i 30h, bilo je predviđeno samo za jedno - za novu dozu trčanja. I da, telo mi se nikada bolje nije osećalo, a sa njim i moj duh. Jednostavno, svaki novi istrčani kilometar bio je poput male doze motivacije, entuzijazma i inspiracije.

I tako narednih 7 meseci. Sve dok me zima, te iste 2012. godine, nije naterala da promenim svoj ritam i trčanje prenesem na traku i zatvoren prostor. Spoj koji nikako nisam uspevala da prihvatim. Na kraju, odustala sam i rešila da sačekam novo proleće. To naredno, bilo je jedno od najlepših u životu. Prepuno neočekivanih, uzbudljivih, fantastičnih iskustava i događaja. Ali ne i trčanja, Jednostavno, zanemarila sam ga. I pored sve dobre volje i želje.

Vraćala sam mu se u naletima i navratima, ali nikad u onom kontinuitetu i sa onom strašću. Tako i idućeg proleća i leta. Sve do ovog, kada sam konačno rešila da ispravim grešku. Jer, želim i moram da dopustim svom telu da iznova oseti luksuz i zadovoljstvo koje mu je trčanje jednom donelo. I ne, ne želim da čekam da se život ponovo naljuti kako bi me naterao da brinem o svom telu i duhu...


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na branasdivineworld.com/2015/04/trcanje-moj-antidepresiv/PODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed