Priručnik za netrkače

Beograd, 20. April 2015. PR Objave: Obaveštenje -

PriruÄnik za netrkaÄe

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Mima Vasiljević je napisala tekst: Priručnik za netrkače U biologiji, Vrsta je jedna od osnovnih jedinica biološke klasifikacije. Prisustvo specifičnih svojstava, lokalno prilagođenih, mogu dalje podeliti vrste u podvrste. Zbog lakšeg prilagođavanja stresu savremenog doba, izdvojila se jedna podvrsta ljudskog roda, nazvanaTrkač, pa danas pišem o tome (kao specimen te podvrste) kako bi se malo više upoznali sa tim bićima...

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Mima Vasiljević je napisala tekst:

Priručnik za netrkače

U biologiji, Vrsta je jedna od osnovnih jedinica biološke klasifikacije. Prisustvo specifičnih svojstava, lokalno prilagođenih, mogu dalje podeliti vrste u podvrste. Zbog lakšeg prilagođavanja stresu savremenog doba, izdvojila se jedna podvrsta ljudskog roda, nazvanaTrkač, pa danas pišem o tome (kao specimen te podvrste) kako bi se malo više upoznali sa tim bićima, koja sve više okupiraju javne gradske površine.

Verujem da ste imali prilike da se susretnete sa istim i da ste se zapitali ko su oni i odakle su došli. Evo nekoliko najčešćih pitanja.

Q1: Kako Trkači izgledaju:

Dvonožni kičmenjaci, atletske građe, neki sitnije - neki krupnije, ali uglavnom zgodni, obučeni u vrlo usku, skupu i kvalitetnu opremu, najčešće jarkih boja.

Po drugim teorijama nose zato sto vole. Kao što vole i da troše novac na opremu.Svrha tih vrištecih boja opreme i minimalistickog dizajna jos nije pronađena, međutim po nekim istraživanjima ukus im je evoluirao ka jarkijim bojama zbog sposobnosti da lakše privuku potencijalne partnere.

Dugo i kvalitetno žive, neretko i preko 100 godina, jer im je kardiovaskularni sistem utreniran za velike napore, pa svakodnevni život smatraju za odmor između dva trčanja

Dalje se dele na podvrste: Profesionalce i amatere.

Kao i još dalje na podvrste istih: Kratkoprugaše, dugoprugaše, baš-baš-dugoprugaše, itd.

Q2: Imamo puno trkača u okolini, čak i na poslu. Da li su trkači opasni?

Ima ih manje nervoznih i više nervoznih.
Obicno su mice dobrice, jer negativnu energiju izbace kroz svojstvenu sebi aktivnost, tako da ćete uglavnom nailaziti na dobroćudne primerke ove vrste. Češće, preumorne za bilo kakav sukob.

Ali ih nemojte provocirati!

Zaobiđite komentare tipa: "Nemoj sad da trčiš, napolju je hladno/vruće/klizavo/kišovito/previše rano/previše kasno/prehladices se", u stvari ne uključujte uopšte rečenicu "Nemoj da trčiš, zbog..."

Isto tako ih nemojte ni pitati zašto trče. To je kao da su oni vas pitali zašto ribe plivaju.

Imaju energije da trče satima, obrnuto proporcijalno nemaju snage za druge aktivnosti kao što su, pranje sudova, brisanje prašine, odlazak do prodavnice. Između trčanja odmaraju i spremaju taktiku za sledeći trening.

Mogu se uspaničiti ako izgube gps signal.

Q3: Čime se hrane?

Spektar namirnica kojima se hrane je veliki.

Često ćete ih videti da jedu banane (što možda ima veze sa činjenicom da im je prapredak majmun ali majmuni nisu bili neki trkači, tako da im ta teorija pada u vodu).
Možda dođete u iskušenje da nahranite trkača, pogotovo jos ako vidite da je mršav, što vam ne preporučujem.

Jer oni su kao i mačke - čim je nahranite jednom, dolaziće svaki dan! Više puta dnevno. I vraćati se po novu porciju.Mogu vam pojesti čitav frizider, a i možete ih navaditi na svoju kuhinju!

Dovešće vam i ostale gladne trkačke prijatelje(zamislite onda koliko će vam makarona biti potrebno), muževe, žene, pričaće vam satima o golgoti treniranja na hladnoci, ali ne upadajte u klopku - Nikad ih ne pitajte - zašto trče, onda! (pogledati pod pitanje 2.)
Ako, pak, planirate da nahranite trkača, pažljivo im ponudite - sportsko piće, pastu, picu, testo (pustite ih da omirišu, jer oni nepogrešivo znaju šta je najbolje za njih, možda usput, kao gratis, dobijete i celokupan sastav tih namirnica koje im ponudite), sveze spremljene sokove od povrća i voća, meso, itd ali SAMO I ISKLJUČIVO na LSD dan(Long Slow Distance dan, ili dugi trening). Drugim danima ih možete samo razljutiti, ako im propadne trening zbog količine hrane koji su pojeli (dodatak pitanju 2.).

U svakom slucaju, bitno je da pročitate kako se trkači hrane pred trku, pa da se u skladu sa istim i prilagodite.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na fitnessisfromvenus.com/ccbna/prirucnik-za-netrkacePODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed