Akcija "Cif čisti Srbiju" započela čišćenjem spomenika u Kragujevcu - Zablistao spomenik Vuku Karadžiću

Kragujevac, 17. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" zapoÄela ÄiÅ¡Äenjem spomenika u Kragujevcu - Zablistao spomenik Vuku KaradžiÄu

U okviru velike akcije čišćenja kulturno istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Vuku Karadžiću na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Stručni tim za čišćenje spomenika, koji je oformila kompanija Unilever u okviru kampanje "Cif čisti Srbiju" sa ovog čuvenog spomenika uklonila je naslage čađi, grafite, masne naslage i ostale nataložene nečistoće čime je jednom od simbola Kragujevca vraćen blistavi sjaj.

U okviru velike akcije čišćenja kulturno istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Vuku Karadžiću na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Stručni tim za čišćenje spomenika, koji je oformila kompanija Unilever u okviru kampanje "Cif čisti Srbiju" sa ovog čuvenog spomenika uklonila je naslage čađi, grafite, masne naslage i ostale nataložene nečistoće čime je jednom od simbola Kragujevca vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja na postament je nanesen i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati buduće održavanje njegove čistoće.     

"Naši proizvodi su veoma efikasni kada je u pitanju čišćenje i održavanje higijene.  Nakon veoma uspešne prošlogodišnje kampanje imali smo zaista veliki broj poziva iz gradova u Srbiji i zbog toga smo i odlučili da i ove godine nastavimo sa kampanjom i pažnju posvetimo očuvanju spomenika kulture u Srbiji", rekao je g. Ljubomir Milošević, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: "Naravno, materijali od kojih su izrađeni spomenici kulture biće tretirani sredstvima koja propisuju strogi pravilinici o konzervaciji i zaštiti, ali je naš brend Cif ovog puta dobio ulogu inicijatora i pokrovitelja zaštite i ulepšavanja spomenika. Zato pozivam sve građane da se uključe, podrže našu akciju i pridruže se ovoj plemenitoj misiji očuvanja našeg kulturnog blaga."

"Živimo u vremenima kada su, na žalost, ulaganja u spomenike kulture izuzetno mala i nedovoljna da bi se oni mogli održavati na adekvatan način, a lokalne samouprave su najviše pogođene takvim stanjem. Izuzetno smo zahvalni kompaniji Unilever koja je prepoznala značaj ovakvih projekata i zbog toga ova kampanja ima punu saglasnost i podršku našeg grada", rekao je g. Boris Kovačević, član veća za vanprivredu grada Kragujevca dodajući da će: "ovakve inicijative i projekti značajno doprineti da se u narednom periodu i druge kompanije i pojedinci koji imaju mogućnost uključe u obnovu spomenika kulture."

Nakon spomenika Vuku Karadžiću u ovoj jedinstvenoj kampanji će tokom marta, aprila i maja biti očišćeni i spomenici kulture u Paraćinu, Kruševcu, Subotici, Kikindi, Nišu, Požarevcu, Vranju i Despotovcu, kao i jedan spomenik koji će izabrati građani glasanjem na internet sajtu kampanje. Takođe, kompanija Unilever će deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif izdvojiti za uređenje i čišćenje spomenika. Više informacija o kampanji, ali i o spomencima koji će biti očišćeni možete pronaći na internet stranici www.cifcistisrbiju.rs kao i na Facebook stranici Cifcistisrbiju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Evropska iskustva kao model za revitalizaciju "Kneževog arsenala"

Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju Boris Kovačević posetio je Finsku.... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed