Akcija "Cif čisti Srbiju" započela čišćenjem spomenika u Kragujevcu - Zablistao spomenik Vuku Karadžiću

Kragujevac, 17. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" zapoÄela ÄiÅ¡Äenjem spomenika u Kragujevcu - Zablistao spomenik Vuku KaradžiÄu

U okviru velike akcije čišćenja kulturno istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Vuku Karadžiću na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Stručni tim za čišćenje spomenika, koji je oformila kompanija Unilever u okviru kampanje "Cif čisti Srbiju" sa ovog čuvenog spomenika uklonila je naslage čađi, grafite, masne naslage i ostale nataložene nečistoće čime je jednom od simbola Kragujevca vraćen blistavi sjaj.

U okviru velike akcije čišćenja kulturno istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Vuku Karadžiću na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Stručni tim za čišćenje spomenika, koji je oformila kompanija Unilever u okviru kampanje "Cif čisti Srbiju" sa ovog čuvenog spomenika uklonila je naslage čađi, grafite, masne naslage i ostale nataložene nečistoće čime je jednom od simbola Kragujevca vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja na postament je nanesen i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati buduće održavanje njegove čistoće.     

"Naši proizvodi su veoma efikasni kada je u pitanju čišćenje i održavanje higijene.  Nakon veoma uspešne prošlogodišnje kampanje imali smo zaista veliki broj poziva iz gradova u Srbiji i zbog toga smo i odlučili da i ove godine nastavimo sa kampanjom i pažnju posvetimo očuvanju spomenika kulture u Srbiji", rekao je g. Ljubomir Milošević, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: "Naravno, materijali od kojih su izrađeni spomenici kulture biće tretirani sredstvima koja propisuju strogi pravilinici o konzervaciji i zaštiti, ali je naš brend Cif ovog puta dobio ulogu inicijatora i pokrovitelja zaštite i ulepšavanja spomenika. Zato pozivam sve građane da se uključe, podrže našu akciju i pridruže se ovoj plemenitoj misiji očuvanja našeg kulturnog blaga."

"Živimo u vremenima kada su, na žalost, ulaganja u spomenike kulture izuzetno mala i nedovoljna da bi se oni mogli održavati na adekvatan način, a lokalne samouprave su najviše pogođene takvim stanjem. Izuzetno smo zahvalni kompaniji Unilever koja je prepoznala značaj ovakvih projekata i zbog toga ova kampanja ima punu saglasnost i podršku našeg grada", rekao je g. Boris Kovačević, član veća za vanprivredu grada Kragujevca dodajući da će: "ovakve inicijative i projekti značajno doprineti da se u narednom periodu i druge kompanije i pojedinci koji imaju mogućnost uključe u obnovu spomenika kulture."

Nakon spomenika Vuku Karadžiću u ovoj jedinstvenoj kampanji će tokom marta, aprila i maja biti očišćeni i spomenici kulture u Paraćinu, Kruševcu, Subotici, Kikindi, Nišu, Požarevcu, Vranju i Despotovcu, kao i jedan spomenik koji će izabrati građani glasanjem na internet sajtu kampanje. Takođe, kompanija Unilever će deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif izdvojiti za uređenje i čišćenje spomenika. Više informacija o kampanji, ali i o spomencima koji će biti očišćeni možete pronaći na internet stranici www.cifcistisrbiju.rs kao i na Facebook stranici Cifcistisrbiju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

Evropska iskustva kao model za revitalizaciju "Kneževog arsenala"

Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju Boris Kovačević posetio je Finsku.... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed