Do uštede energije samo kroz usklađivanje zakona

Beograd, 16. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Do uÅ¡tede energije samo kroz usklaÄivanje zakona

Kompanija ELTEC PETROL inicirala okrugli sto: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za realizaciju projekata u oblasti uštede energije u Republici Srbiji" Kompanija ELTEC PETROL bila je domaćin okruglog stola na temu: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za realizaciju projekata u oblasti uštede energije u Republici Srbiji", održanog 12. marta 2015. godine, po drugi put, u ambasadi Republike Slovenije u Beogradu.

Kompanija ELTEC PETROL inicirala okrugli sto: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za realizaciju projekata u oblasti uštede energije u Republici Srbiji"

Kompanija ELTEC PETROL bila je domaćin okruglog stola na temu: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za realizaciju projekata u oblasti uštede energije u Republici Srbiji", održanog 12. marta 2015. godine, po drugi put,  u ambasadi Republike Slovenije u Beogradu.

Okrugli sto je nastavak diskusije započete prethodne godine na sličnom skupu u slovenačkoj ambasadi, kao i na nedavno održanoj Biznis konferenciji BEES 2014 (Finansiranje projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kroz javno-privatno partnerstvo) i imao je za cilj:

  • Iniciranje otvorenog dijaloga javno-privatnog sektora u cilju promena, unapređenja i usklađivanja važećih propisa Republike Srbije, kao i podzakonskih akata koji bi omogućili nesmetanu realizaciju projekata, kao i veće investiranje u oblasti uštede energije.

Ispred kompanije ELTEC PETROL govorili su: Jože Torkar, glavni direktor ELTEC PETROL d.o.o. Bled, Aleksandar Stanković, direktor ELTEC PETROL d.o.o. Beograd, Miha Valentinčič, vođa strateškog razvoja slovenačke grupe PETROL d.d.

"Eltec Petrol d.o.o. i grupa Petrol su u poslednjih 10 godina uložili više od 50 mil EUR u investicijske mere u preko 40 ESCO projekata sa područja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kod naručioca u javnom, komercijalnom i privatnom sektoru. Suština ESCO (Energy Service Company) projekta nije samo u investiciji privatnog partnera u projekte energetske efikasnosti (EE) i obnovljive izvore enerije (OIE), nego u upravljanju tom investicijom i postizanju rezultata usluge. Komplikovana i nejasna zakonska procedura i nedostatak prakse i modela ugovora za sprovođenje ESCO projekta u Srbiji predstavljaju trenutno prepreku za još bolje delanje na ovom prostoru.", izjavio je gospodin Torkar.

Među učesnicima skupa bili su predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva finansija, zatim predstavnici ambasade Republike Slovenije,  Gradske uprave grada Beograda, Slovenačkog poslovnog kluba, Državne revizorske institucije i brojni drugi.

Kompanija ELTEC PETROL Beograd je regionalni lider u oblasti energetske efikasnosti i energetskog ugovaranja sa najvećim brojem referentnih projekata racionalnog korišćenja vode, energije, smanjenog zagađivanja uz minimalne troškove poslovanja, realizovanih u javnom i privatnom sektoru.

ELTEC PETROL posluje u okviru slovenačke grupe PETROL d.d. koja okuplja 25 kompanija u 8 država, i preko 200 inženjera, angažovanih na projektima energetske efikasnosti.PODACI O FIRMI

Naziv: Blumen Group
Adresa: Milana Rakića 65a
Grad: Beograd 11000
Web: www.blumengroup.rs
Tel: +381 11 4082568
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Dobrenović
Funkcija: Key Account Manager
Tel: +381 11 4082568
e-mail: marijana.dobrenovic@blumengroup.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio drugo mesto na IFEC takmičenju

H-Bridges tim je na nedavno završenom takmičenju IFEC 2020. osvojio drugo mesto, odnosno nagradu... Više...

H - Bridges tim studenata Elektrotehničkog fakulteta

H-Bridges je tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji tokom 12... Više...

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed