Goodyear predstavio TripleTube - koncept pametnog pneumatika koji prilagođava svoj oblik

Kranj, Slovenija, 09. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear predstavio TripleTube - koncept pametnog pneumatika koji prilagoÄava svoj oblik

Goodyear u okviru Međunarodnog salona automobila u Ženevi predstavlja jedinstveni idejni model pametnog pneumatika Triple Tube. Pomenuti pneumatik koji, zavisno od uslova na putu, može da dodaje i ispušta vazduh u unutrašnjoj komori i time obezbedi vozačima veću prilagodljivost i bolje vozne karakteristike, razvijen je u Goodyearovom Centru za inovacije u Luksemburgu.

Pneumatik u raznim položajima aktivno dodaje i ispušta vazduh u unutrašnjoj komori, zato se bolje prilagođava i ima bolje performanse

Goodyear u okviru Međunarodnog salona automobila u Ženevi predstavlja jedinstveni idejni model pametnog pneumatika Triple Tube.

Pomenuti pneumatik koji, zavisno od uslova na putu, može da dodaje i ispušta vazduh u unutrašnjoj komori i time obezbedi vozačima veću prilagodljivost i bolje vozne karakteristike, razvijen je u Goodyearovom Centru za inovacije u Luksemburgu. Ovaj konceptualni pneumatik je još jedan primer kako Goodyear svojim futurističkim inovacijama krči nov put, jer bi u budućnosti njegovu tehnologiju mogli povezati sa autonomnim automobilima i omogućiti pneumatiku da još pre krivine "pripremi" oblik koji mu je potreban.

Zavisno od uslova na putu, pneumatik može automatski da se podesi u tri različita položaja i time obezbedi vrhunske performanse:

  • položaj Eco/Safety (ekološki/sigurnosni): optimalnim rasporedom čvrstoće pneumatika omogućava manji otpor kotrljanja. Osim toga povećava efikasnost pri kočenju na suvoj podlozi jer obezbeđuje da velika površina naleganja bude u kontaktu s putem;
  • položaj Sporty (sportski): aktivnom kupastom površinom naleganja omogućava vozačima bolju vodljivost na suvoj podlozi;
  • položaj Wet Safety (sigurnost na mokrom putu): obezbeđuje veliku otpornost pneumatika na akvaplaning jer je gazeći sloj u centralnom delu malo ispupčen, pa je prečnik pneumatika veći, a površina naleganja uska i duga.

Funkcionisanje pneumatika se bazira na unutrašnjoj pumpi koja usmerava vazduh iz glavne komore u tri pojedinačne. Više komora omogućavaju produženu mobilnost jer u slučaju da se jedna probuši, vozač još uvek može da nastavi vožnju. Bočni zid pneumatika Triple Tube može po meri da se prilagodi izgledu palaca i naplatka koji koristi proizvođač vozila.

Smeša konceptualnog pneumatika Triple Tube je, u skladu sa održivim razvojem, napravljena od silike dobijene iz pepela pirinčane pleve koju je Goodyear predstavio još 2014. godine.

Pneumatik Triple Tube je isključivo idejne prirode i Goodyear ne namerava da ga proizvodi. Konceptualni pneumatici su deo inovativnih procesa preduzeća koji se razvijaju sa ciljem da izazovu debatu i rasprave o mogućim rešenjima i podstaknu inženjere da razmišljanjem iz drukčijeg ugla gledanja dođu do pametnih rešenja za pametnu budućnost.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

gume, goodyear, pneumatici, tripletube

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed