AXA i COFACE za srpske izvoznike - Sigurna naplata uz osiguranje izvoznih potraživanja

Beograd, 09. Decembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

AXA i COFACE za srpske izvoznike - Sigurna naplata uz osiguranje izvoznih potraživanja

AXA Osiguranje i kompanija Coface predstavili su danas novu, zajedničku uslugu - osiguranje izvoznih potraživanja, koja izvoznicima u Srbiji pruža dodatne mogućnosti za sigurnost i finansijsku stabilnost u poslovanju. Na konferenciji „Sigurna naplata izvoznih potraživanja" održanoj u Hotelu Hajat, predstavnici kompanija izvoznica mogli su da saznaju kako da obezbede najefikasniju naplatu svojih potraživanja prema partnerima u inostranstvu.

AXA Osiguranje i kompanija Coface predstavili su danas novu, zajedničku uslugu - osiguranje izvoznih potraživanja, koja izvoznicima u Srbiji pruža dodatne mogućnosti za sigurnost i finansijsku stabilnost u poslovanju. Na konferenciji „Sigurna naplata izvoznih potraživanja" održanoj u Hotelu Hajat, predstavnici kompanija izvoznica mogli su da saznaju kako da obezbede najefikasniju naplatu svojih potraživanja prema partnerima u inostranstvu.

Učesnike konferencije pozdravili su ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić, generalni direktor AXA Osiguranja Adamandios Hadžistilis, direktor Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Srbije (PKS) Aleksandra Stanarević i generalna direktorka kompanije Coface za Centralnu Evropu Kateržina Kompovska.

Osiguranje izvoznih potraživanja omogućava kompanijama da zaštite svoja potraživanja u slučaju neplaćanja od strane kupaca njihovih dobara ili usluga u inostranstvu. Ako dođe do kašnjenja u plaćanju, najpre se pokreće proces naplate potraživanja. Ukoliko i posle toga postoji dug kupca, AXA Osiguranje isplaćuje odštetu osiguraniku. Na ovaj način AXA Osiguranje omogućava izvoznicima u Srbiji da se osiguraju od nesolventnosti svojih kupaca iz inostranstva.

Adamandios Hadžistilis je istakao da „započete ekonomske reforme u Srbiji i izazovi kojima su izloženi izvoznici, povećavaju potrebu za dodatnim uslugama i proizvodima u oblasti osiguranja" i dodao da je AXA Osiguranje spremno da doprinese „finansijskoj sigurnost privrede u Srbiji".

"Zadovoljstvo nam je što smo ostvarili saradnju sa kompanijom "Coface" čime nastavljamo da unapređujemo standarde u osiguranju na tržištu u Srbiji. Nove mogućnosti i instrumenti osiguranja biće dodatna garancija stabilnog poslovanja svim izvoznicima. Koristeći praktična iskustva sa tržišta u kojima AXA Grupa i Coface posluju, AXA Osiguranje i Coface, garantuju domaćim izvoznicima  dodatnu sigurnost u naplati izvoznih potraživanja uz vrhunsku uslugu", rekao je Hadžistilis.

Generalna direktorka kompanije Coface za centralnu Evropu, Kateržina Kompovska, istakla je „da je partnerstvom sa AXA Osiguranjem u Srbiji, broj zemalja u kojima Coface posluje širom sveta proširen na 98".

"Drago nam je što od sada među partnerima imamo i kompaniju u Srbiji. Smanjenje rizika koji proizilazi iz nesolventnosti i zakasnelih plaćanja je osnovna delatnost kompanije Coface. U periodu od 2012. do 2013. godine, nesolventnost u Srbiji je porasla za 2%, što je dobar prosek u poređenju sa drugim zemljama u Centralnoj Evropi, iako je stečajna stopa i dalje visoka i iznosi 8%. Osiguranjem izvoznih potraživanja, kompanije u Srbiji mogu da zaštite svoje poslovanje i povećaju finansijsku snagu", rekla je Kompovska.

AXA Grupa posluje u Srbiji od 2010. godine, a kompanija AXA Osiguranje na lokalnom tržištu predstavlja najbrže rastućeg osiguravača. Zaključno sa trećim kvartalom ove godine AXA Osiguranje ostvarilo je rast premije od 98 odsto. Kompanija ima više od 300 zaposlenih, posluje u šest gradova i ima 8 poslovnica sa trendom daljeg rasta.

 

AXA
AXA Osiguranje članica je AXA grupe, globalnog lidera u oblasti osiguranja. AXA Grupa je svetski lider u osiguranju i upravljanju sredstvima, sa oko 157.000 zaposlenih koji pružaju usluge za 102 miliona klijenata u 56 zemalja širom sveta. U 2013. godini prihod po IFRS (međunarodni finansijski standardi izveštavanja) je dostigao 91,2 milijardi evra, a dobit je dostigla 4,7 milijarde evra. AXA Grupa je prema podacima od 31. decembra 2013. upravljala investicionim sredstvima u iznosu od 1.113 milijarde evra. Prema poslednjem istraživanju Interbrenda, AXA Grupa je u 2014. godini, šestu godinu zaredom vodeći globalni brend iz oblasti osiguranja.

Obične akcije AXA Grupe nalaze se na listingu odeljka A Euronext Paris sa oznakom na tikeru CS (ISN FR 0000120628 - Bloomberg: CS FP - Reuters: AXAF.PA). Američke depozitne akcije AXA Grupe navedene su i na OTC QX platformi sa oznakom na tikeru AXAHY.

AXA Grupa je uvrštena među glavne međunarodne SRI indekse, kao što su Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i FTSE4GOOD.

Jedan je od osnivača Finansijske inicijative programa UN za životnu sredinu (UNEPFI), Principa održivog osiguranja i potpisnik Principa UN za odgovorno investiranje.

 

Coface
Grupa Coface, svetski lider u osiguranju potraživanja, kompanijama iz celog sveta nudi rešenja za zaštitu od rizika neizmirenja finansijskih obaveza od strane klijenata, kako na domaćem tržištu, tako i za izvoz. U 2013. godini, Grupa je uz pomoć svojih 4.440 zaposlenih ostvarila konsolidovani prihod od 1,440 milijardi evra. Prisutna direktno ili posredno u 98 zemalja, Grupa osigurava transakcije preko 37.000 kompanija u više od 200 zemalja. U svakom kvartalu, Coface objavljuje procene rizika za 160 zemalja, na osnovu svog jedinstvenog znanja o platežnom ponašanju kompanija i na osnovu stručnosti svojih 350 osiguravača koji se nalaze blizu klijenata i njhovih dužnika.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

osiguranje, naplata, izvoz, axa, coface

POVEZANI SADRŽAJI

Štete od poplava preko 380 miliona dinara

Kompaniji Generali Osiguranje Srbija do sada je prijavljeno preko 380 miliona dinara šteta od posledica... Više...

Izvoz kao razvojna šansa - Davor Jovljević, direktor prodaje i marketinga IM Topola

Kriza se odrazila na celokupnu srpsku privredu, a njen uticaj se osetio i u mesnoj industriji. Evidentan... Više...

NOVATRONIC započeo godinu sa izvozom u Evropsku Uniju

Kompanija "Novatronic", lider u proizvodnji LED displeja na domaćem tržištu, započeo je novu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed