VIP fond među 10 najboljih IPA agencija na Svetskoj investicionoj konferenciji UN

Novi Sad, 17. Oktobar 2014. PR Objave: Saopštenje -

VIP fond meÄu 10 najboljih IPA agencija na Svetskoj investicionoj konferenciji UN

VIP fond se našao među 10 najboljih agencija za privlačenje stranih investicija (IPA agencije) na konkursu koji je raspisao UNCTAD, odeljenje UN za trgovinu i razvoj. Konkurs je realizovan u okviru Svetskog investicionog foruma UN, koji se od 13. do 16. oktobra održava u Ženevi.

VIP fond se našao među 10 najboljih agencija za privlačenje stranih investicija (IPA agencije) na konkursu koji je raspisao UNCTAD, odeljenje UN za trgovinu i razvoj. Konkurs je realizovan u okviru Svetskog investicionog foruma UN, koji se od 13. do 16. oktobra održava u Ženevi.

Tema ovogodišnjeg foruma u Ženevi su investicije u održivi razvoj, a IPA agencije su konkurisale  kandidovanjem jednog investicionog projekta u 2014. godini, iz „green" sektora. Najbolje agencije su birane na osnovu veličine i uticaja tog investicionog projekta na lokalnu sredinu u kojoj se investicija nalazi, kao i na osnovu doprinosa same agencije u privlačenju i promociji ovakvih investicija.

VIP fond je kandidovao belgijsku firmu Energo Zelena, koja u Inđiji ima fabriku za ekološko upravljanje životinjskim otpadom i koje je važna sa ekološkog aspekta, jer se postojanjem ovakvih pogona životinjski otpad više ne baca u vodotoke, ne zakopava u zemlju ili spaljuje na otvorenom. 

Fabrika u Inđiji predstavlja prvo postrojenje u Srbiji i regionu (sa izuzetkom Hrvatske) čije poslovanje je u potpunosti usklađeno sa zakonima Srbije i Evropske unije, najvišim standardima zaštite životne sredine, kao i bezbednosnim i zdravstvenim standardima.

U pitanju je fabrika sa takozvanim nultim stepenom otpada, budući da se finalni proizvodi (tehnička mast, mesno i koštano brašno) koriste za proizvodnju energije, a specijalne tehnologije   istovremeno sprečavaju zagađivanje vazduha i neutrališu otpadne vode.

Takođe, uzeli smo u obzir i to da pravilna prerada životinjskog otpada predstavlja uslov za održivi razvoj industrije mesa i industrije mleka, koje imaju potencijal da daju snažan doprinos razvoju srpske privrede.

Pored učešća na ovom konkursu koji je dobar na način za promociju, ne samo agencija, već i regiona i država iz kojih dolaze, VIP fondu je Svetski investicioni forum u Ženevi važan zbog niza održanih sastanaka sa potencijalnim investitorima. U pitanu je, naime, događaj koji okuplja predstavnike država i regiona na najvišem nivou, investitore i IPA agencije - sve one koji kroz debate i razmenu informacija mogu da poboljšaju promociju održivih investicija i koji mogu da utiču na globalni investicioni pejzaž.PODACI O FIRMI

Naziv: Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP
Adresa: Narodnog fronta 23d
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@vip.org.rs
Web: www.vip.org.rs
Tel: 021 472 32 40
Kontakt osoba:
Ime: Vlastimira Stanković-Ruškuc
Funkcija: savetnica za PR
Tel:
e-mail: vlastimira.stankovic@vip.org.rs

Više...

Ključne reči

vojvodina, investicije, fond, vip, unctad, un, ipa

POVEZANI SADRŽAJI

Konferencija Model Ujedinjenih Nacija 2019 u Britanskoj internacionalnoj školi u Beogradu

Proteklog vikenda, od 22.- 24.11. 2019, u BIS Belgrade je organizovana inauguralna Konferencija Modela... Više...

Poslovni optimizam u Srbiji ohrabruje

Poslovni i investicioni optimizam sa kojim mala i srednja preduzeća u Srbiji, a naročito privrednici... Više...

Drugi poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu - "Misli globalno-privlači lokalno"

17. vojvođanskih lokalnih samouprava uskoro će imati kvalitetne PPT prezentacije o svojim potencijalima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed