Novi svetski rekord je postavljen

Beograd, 13. Oktobar 2014. PR Objave: Saopštenje -

Novi svetski rekord je postavljen

Poznati nemački vozač, Rainer Zietlow i ekipa Challenge4 postavili su novi svetski rekord prešavši put dug 17.752 kilometra od Severnog rta u Norveškoj do rta Agulhas u Južnoj Africi za 21 dan i 16 sati. U ovoj avanturi, koju su započeli 21. septembra u Norveškoj, tročlana ekipa prošla je kroz Srbiju u noći između 22. i 23. septembra.

Poznati nemački vozač, Rainer Zietlow i ekipa Challenge4 postavili su novi svetski rekord prešavši put dug 17.752 kilometra od Severnog rta u Norveškoj do rta Agulhas u Južnoj Africi za 21 dan i 16 sati. U ovoj avanturi, koju su započeli 21. septembra u Norveškoj, tročlana ekipa prošla je kroz Srbiju u noći između 22. i 23. septembra.

Na putu ka svetskom rekordu, ekipa Challenge4 susrela se sa brojnim izazovima. Tročlana ekipa je u Tanzaniji doživela manju nezgodu, u kojoj nije bilo povređenih, ali je automobil pretrpeo znatna oštećenja. Uprkos prinudnom pauziranju od 13 dana kako bi popravili automobil, Rainer Zietlow i ekipa uspeli su da obore rekord od 28 dana koji je postavljen još 1984. godine. Put dug preko 17.000 kilometara ekipa je prešla za osam dana i 10 sati, ako se izuzme vreme provedeno u Tanzaniji. Ova ekipa koristila je samo jedan komplet Goodyear-ovih pneumatika Wrangler HP i zahvaljujući njima bez poteškoća savladala najzahtevnije terene i ekstremne vremenske uslove.

- Bili smo opremljeni izvanrednom opremom koja je celim putem od Norveške do Južne Afrike garantovala potpun uspeh. Prošli smo kroz razna klimatska područja i suočavali se sa čitavim spektrom različitih uslova na putu i time naš Touareg i Goodyear-ove pneumatike izlagali ekstremnim testovima. I jedan i drugi su ispunili naša očekivanja i dokazali svoj kvalitet i izdržljivost, izjavio je Rainer Zietlow.

Zietlow će za "dečja SOS sela" u Zambiji i Sudanu u dobrotvorne svrhe dati 3.550 eura, a Goodyear je obećao da će da udvostruči iznos koji će u te svrhe pokloniti ovaj vozač.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed