Računajte na nas! (aukcija)

Beograd, 29. Juli 2014. PR Objave: Obaveštenje -

RaÄunajte na nas! (aukcija)

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Tadeja Bjažević je objavila nov tekst: Računajte na nas! (aukcija) Ipak. Računajte i na moje postove s kojima poslovično kasnim. Bojim se da sam jednostavno prestara za promjene i to ne samo ove koje se tiču točnosti i ne kašnjenja.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Tadeja Bjažević je objavila nov tekst:

Računajte na nas! (aukcija)

Ipak. Računajte i na moje postove s kojima poslovično kasnim. Bojim se da sam jednostavno prestara za promjene i to ne samo ove koje se tiču točnosti i ne kašnjenja.

Nedavno sam gledala film u kojem starac, znajući da je silno bogatstvo koje je naslijedio od svojih roditelja, stečeno nelegalno i krajnje nemoralnim načinom, pokušava tu činjenicu popraviti vračajući na sve moguće načine "dug" društvu, zajednici i pojedincima, a u tom smislu pokušava odgojiti i unuka. Jer, kaže, nije sve tako loše, ako iz lošeg ipak, na kraju nikne nešto dobro. Međutim, unuk, hineći prihvaćanje djedove filozofije i djelovanja, kuje sasvim druge planove, a kad ga djed prozre, ne libi se starca ugušiti jastukom.

Za moj pojam, svi oni moje generacije, pa i nešto stariji i nešto mlađi, rođeni na ovim prostorima, naslijedili smo od djedova nešto iznimno dobro. Niklo iz lošega koje je trebalo mijenjati, nastajalo u još težim uvjetima, izraslo je u nešto divljenja vrijedno. Vrijedno već kao sama ideja, ali velikim dijelom i u samoj realizaciji, u načinu života i sistemima vrijednosti.

I starac nas je stalno upozoravao da to čuvamo. To dobro, stvoreno mukom i iz lošega.

Znam, neće se svi složiti sa mnom, jer da su se slagali, ne bismo ugušili starca i odjek njegovih riječi. Računajte na nas, pjesmica koju su pjevale i generacije prije mene i one nakon, odjednom je zvučala poput pjesme rugalice. Stajali smo, još gore, izmicali se i šutjeli, u strahu. Dopustili da loše još jednom pobijedi. Nije se moglo računati na nas.

I od onda živimo, svaki na svom kraju, više manje u svom jadu, većim dijelom ili posve opljačkani, materijalno i moralno.

Onda je došlo proljeće 2014. Na sve što nas tišti, na sve što znamo da je pogrešno, ali ne znamo i ne možemo promijeniti i popraviti, sručila se voda. Dovukla blato i mulj, porušila i odnijela sa sobom sve što je uspjela. Nije birala. Njoj naše granice i podjele ništa ne znače.

A iz mulja se gotovo istovremeno izdiglo ono godinama zatomljivano i po mulju vučeno. Ono dobro čemu nas je starac učio, što nam je svima želio.

U jednom se trenutku sa svih strana moglo ponovo čuti i pokazalo se na djelu: Računajte na nas!

Ljudima je svojstveno zaboraviti podjele i antagonizme kad se nađu u opasnosti od nečega što ne mogu kontrolirati, što je jače od njih i van ičije kontrole. U tom smislu nije se ni ovdje dogodilo išta drugo. Opasnost od pogibelji koja je prijetila svima, uzrokovana većom silom, dovela je do toga da se podjele izgube i ljudi krenu pomagati jedni drugima.

No ovaj se put dogodilo i nešto drugo. To zajedništvo, ta zajednička borba protiv vodene stihije, uzajamno pomaganje bez obzira na ono što žele da nas dijeli, prizvalo je sjećanje na neka druga vremena, kad je takvo ophođenje, takav način suživota, bio zadana kategorija...

 

Ovde se može pročitati ceo tekst http://tandtkitchen.com/2014/07/racunajte-na-nas-aukcija.htmlPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed