Goodyearovih deset najvažnijih saveta za vožnju kad putujete na odmor

Beograd, 26. Juni 2014. PR Objave: Saopštenje -

Goodyearovih deset najvažnijih saveta za vožnju kad putujete na odmor

S obzirom da se milioni porodica, prijatelja i pojedinaca pripremaju za letnji odmor, u letnjim mesecima će na putevima biti na stotine hiljada automobila. Mnogi vozači potcenjuju činjenicu da se za dug put treba pripremiti. Goodyear je pripremio deset važnih saveta koje treba poštovati pre nego što sednete za volan.

S obzirom da se milioni porodica, prijatelja i pojedinaca pripremaju za letnji odmor, u letnjim mesecima će na putevima biti na stotine hiljada automobila. Mnogi vozači potcenjuju činjenicu da se za dug put treba pripremiti. Goodyear je pripremio deset važnih saveta koje treba poštovati pre nego što sednete za volan.

1.     Pripremite se. Zvuči suviše jednostavno, ali na vožnji maršrutom od više stotina kilometara mogu i mali problemi, zbog loših priprema, brzo da se pretvore u jaku glavobolju. Uvek dva puta proverite da li ste sve spakovali, da li ste kuću ili stan ostavili uredno i da li ste sredili sve što je potrebno da vaši prijatelji ili rođaci redovno prazne vaše poštansko sanduče i hrane kućne ljubimce. Na taj način nećete biti primorani da obavljate stresne telefonske pozive ili čak da se vraćate kući da biste rešili probleme. Podsetnik za putovanje biće dobrodošao kao pomoć.

2.     Budite odmorni. To važi kako za vozača tako i za saputnike. Morate razumeti da duga vožnja fizički iscrpljuje, naročito ako ne poznajete put ili je saobraćaj vrlo gust. Vozač mora biti opušten i tokom vožnje potpuno svestan događanja u svojoj okolini. Opušteni putnici takođe doprinose da atmosfera u automobilu bude manje stresna.

3.     Pravilno spakujte prtljag. Nemojte da preopterećujete svoj automobil i dva puta razmislite šta ćete poneti - onaj ogroman suncobran je možda apsolutno neophodan, ali ako štrči iz prtljažnika u putničku kabinu možda je bolje da ga niste poneli, nego da se sate i sate vozite neudobno i možda čak izložite opasnosti. Na auto biste mogli da montirate krovni prtljažnik (istina, nije baš najlepši, ali je vrlo praktičan) i na taj način ravnomernije rasporedite prtljag.

4.     Proučite maršrutu. GPS je zgodno pomoćno sredstvo, ali ako unapred budete pogledali kojim putevima ćete voziti, donekle rasporedili vreme vožnje i u okvirno predvideli pauze, vožnja će biti manje stresna.

5.     Vozite po sekcijama. Sve organizacije iz domena sigurnosti u saobraćaju preporučuju da duži put razdelite na kraće sekcije. Zaustavljanje za predah bar svakih nekoliko sati znatno će poboljšati koncentraciju vozača. Jedite laku hranu i pijte dosta vode da ne biste osećali težinu u stomaku i umor. To važi i za saputnike - svi ćete se mnogo bolje osećati ako se povremeno malo prošetate.

6.     Pri vožnji se smenjujte. Potražite po mogućstvu suvozača sa kojim ćete se smenjivati za volanom na putu do cilja. Oboje ćete imati mogućnost da se odmorite i povećate koncentraciju. Osim toga, suvozač i kad ne vozi može da vas upozori na eventualnu opasnost.

7.     Auto treba da bude servisiran i pregledan. Savremeni automobili su vrlo pouzdani, ali čak i manji kvar na sred dugog puta može da postane stresan i skup i da se pretvori u pravu noćnu moru. Pre nego što krenete na put ne zaboravite da pregledate gazeći sloj svojih pneumatika - ako pneumatik ne zamenite pravovremeno, možete se naći u vrlo opasnoj situaciji.

8.     Zaustavnu traku koristite samo ako je zaista neophodno. Ta traka je predviđena za ekstremne slučajeve i ne obezbeđuje vam sigurnost. Kamioni i putnički automobili jure pored vas na samo nekoliko metara, zato - kad god je to moguće i sigurno - navucite refleksni prsluk, uključite sve žmigavce i sklonite se iza sigurnosne ograde zajedno sa saputnicima. Ako se neko od saputnika  loše oseća ili mora da ide u toalet, neka se strpi, ako je ikako moguće, do sledeće benzinske stanice na kojoj ćete moći bezbedno da parkirate.

9.     Proverite pneumatike. Da bi vožnja bila sigurna i udobna neophodno je da proverite da li su vaši pneumatici u dobrom stanju. Nije dovoljno da proverite samo istrošenost gazećeg sloja. Pneumatici treba da budu adekvatno napumpani, zavisno od toga koliko je vozilo natovareno. Ako vučete kamp prikolicu, odnosno prikolicu za prtljag ili čamac, pneumatici i na njima moraju takođe da budu u dobrom stanju. Da i ne pominjemo da je potrebno dvaput proveriti kuku i električnu instalaciju, ispravno delovanje svih zadnjih svetala i ostale potrebne uređaje.

10.  Preuzmite aplikaciju za sigurnu vožnju. Goodyear je specijalno za evropske puteve pripremio aplikaciju za sigurnu vožnju (Safety App). Ona sadrži korisne informacije o lokalnim saobraćajnim propisima i zakonskoj regulativi, a pored toga ima i nekoliko saveta koji su dobrodošli ako na putu naletite na probleme i tražite pomoć. Aplikacija je na raspolaganju za operacioni sistem iOS i Android.

 

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si, www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

gume, goodyear, sava, fulda, saveti, dunlop, tires

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed