Goodyear istraživanje: Šta žene osećaju prema automobilu?

Beograd, 17. April 2014. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear istraživanje: Å ta žene oseÄaju prema automobilu?

Uprkos uvreženom mišljenju da žene na svoj auto prvenstveno gledaju kao na prevozno sredstvo, za više od 60 odsto automobil predstavlja nezavisnost i slobodu, pokazala je Internet anketa kompanije Goodyear. U anketi su učestvovale 1033 žene koje imaju vozačku dozvolu i sopstveno prevozno sredstvo. Interesantan je podatak da većina žena voli da vozi, te godišnje pređe u proseku od 5 do 15 hiljada kilometara.

Uprkos uvreženom mišljenju da žene na svoj auto prvenstveno gledaju kao na prevozno sredstvo, za više od 60 odsto automobil predstavlja nezavisnost i slobodu, pokazala je Internet anketa kompanije Goodyear. U anketi su učestvovale 1033 žene  koje imaju vozačku dozvolu i sopstveno prevozno sredstvo.

Interesantan je podatak da većina žena voli da vozi, te godišnje pređe u proseku od 5 do 15 hiljada kilometara. Međutim, anketa je pokazala i da više od polovine žena (58%) priznaje da u slučaju boljeg rešenja automobil ipak radije ostavlja kod kuće.
Istraživanje opovrgava još jednu predrasudu i potvrđuje da su prošla vremena kada su samo muškarci pritiskali „gas do daske“. Čak devet od deset žena vozača priznalo je da povremeno ne poštuje ograničenje brzine, skoro polovina je drska na semaforu, a čak četiri od pet ubrzava kad se na semaforu upali žuto svetlo.

Pri kupovini novog automobila za gotovo sve ispitanice (92%) najvažnija je sigurnost. Na listi omiljene prateće opreme žena vozača nalaze se sistem automatskog zaključavanja, klima uređaj, funkcija pomoći pri parkiranju i uređaj za navigaciju.

Pri izboru pneumatika ženama je takođe sigurnost na prvom mestu. Za kupovinu novih pneumatika poverenje imaju u rezultate nezavisnih testova, stručne savete i EU oznake za pneumatike. Slični podaci dolaze i iz Sjedinjenih Američkih Država gde vozači, a naročito žene, pri kupovini pneumatika najviše pažnje poklanjaju sigurnim proizvodima koji ulivaju poverenje. U okviru istraživanja u kome je učestvovalo više od 50 hiljada žena, nagradu za najbolji izbor žena  2013. godine dobili su pneumatici i usluge preduzeća Goodyear.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

istraživanje, zene, gume, goodyear

POVEZANI SADRŽAJI

Građani i kompanije sve više doniraju humanitarnu pomoć

U 2021. godini u Srbiji su građani i kompanije donirali 42,5 miliona evra za opšte dobro, prema... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed