Tablet-računari Kompanije Telekom i nagrade najuspešnijima na 40. "Pesničkoj štafeti"

Zrenjanin, 16. April 2014. PR Objave: Saopštenje -

Tablet-raÄunari Kompanije Telekom i nagrade najuspeÅ¡nijima na 40. "PesniÄkoj Å¡tafeti"

Svečanim programom u Kulturnom centru Zrenjanina, 11. aprila završena je 40. "Pesnička štafeta", dečja manifestacija Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina. Manifestacija u kontinuitetu traje od 1975. godine i uz "Zmajeve dečje igre" ubraja se među najstarije manifestacije za decu u Srbiji.

Svečanim programom u Kulturnom centru Zrenjanina, 11. aprila završena je 40. "Pesnička štafeta", dečja manifestacija Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina. Manifestacija u kontinuitetu traje od 1975. godine i uz "Zmajeve dečje igre" ubraja se među najstarije manifestacije za decu u Srbiji.

Gostujući pesnici ovogodišnje "Pesničke štafete" bili su Branko Stevanović i Igor Kolarov, nagrađivani stvaraoci dečje književnosti, ujedno i priređivači antologije pesama za decu "Zrenjaninski vatromet: 30 pesnika za decu" koju je Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" objavila povodom jubileja. U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 56 osnovnih škola Srednjobanatskog okruga i opštine Titel. Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" ostvarila je izuzetnu saradnju sa svim školama - učesnicama, učiteljima, nastavnicima, bibliotekarima i učenicima. Oko 2000 predstavljenih pesama ušlo je u takmičarsku konkurenciju. Od 200 pesama koje su bile u konkurenciji za nagrade, izabrano je 12 pesama.

Na završnoj svečanosti, mladim pesnicima nagrade su uručili proslavljeni gostujući pesnici: Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Radivoj Šajtinac, Vladimir Andrić, Mošo Odalović, Jasminka Petrović, Dragomir Ćulafić, Dušan Pop Đurđev, Slobodan Stanišić i Tode Nikoletić, a specijalne nagrade povodom jubileja manifestacije dodelio je Darko Karan, direktor Telekoma Srbija- izvršna jedinica u Zrenjaninu. Svaki od 12 nagrađenih učenika dobio je od Kompanije Telekom Srbija na poklon tablet-računar.

Kompanija Gomex obezbedila je slatke pakete, a poklon knjige dar su izdavačkih kuća Laguna, Pčelica, Vulkan izdavaštvo, Kreativni centar i ProPolisPlus Books.

Generalni pokrovitelj i ove, 40. Pesničke štafete" bio je Grad Zrenjanin, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i brojni prijatelji manifestacije.PODACI O FIRMI

Naziv: Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin
Adresa: Trg slobode 2
Grad: Zrenjanin 23000
e-mail: biblioteka@zrbiblio.org
Web: www.zrbiblio.org/
Tel: +381 23 566210
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Đorđević Perc Đorđević Perc
Funkcija: stručni saradnik za odnose s javnošću
Tel: +381 23 566210
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Drugu godinu za redom Marquis Intelligence iz Beograda dobio priznanje za kvalitet rešenja i usluga na prestižnim objektima u Londonu

Marquis Intelligence iz Beograda dao je ogroman doprinos proglašenju London City Airport-a za najbolji... Više...

Dve nagrade: mr Aleksandra Kesrović, principal i Britanska internacionalna škola laureati nagrade "Summit success"

U sredu, 28. aprila u Tržnom centru Ušće, Cinelpexx dvorana, dodeljene su nagrade „Summit saccess"... Više...

Održana jedanaesta dodela nagrada za filantropiju - Trag fondacija dodelila VIRTUS nagrade za one koji doprinose boljem i humanijem življenju

Trag fondacija jedanaestu godinu za redom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed