Konferencija o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u školama

Beograd, 03. Mart 2014. PR Objave: Saopštenje -

Konferencija o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u Å¡kolama

Nacionalna konferencija "Nove tehnologije u obrazovanju", posvećena upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u školama održana je u Domu Omladine 25. i 26.februara. Konferencija "Nove tehnologije u obrazovanju" organizovana je sa ciljem osavremenjavanja i unapređenja kvaliteta obrazovnog sistema u Srbiji kako bi svi učesnici u obrazovnom sistemu bili u prilici da što bolje iskoriste mogućnosti koje pružaju nove tehnologije.

Nacionalna konferencija "Nove tehnologije u obrazovanju", posvećena upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u školama održana je u Domu Omladine 25. i 26.februara. Konferencija "Nove tehnologije u obrazovanju" organizovana je sa ciljem osavremenjavanja i unapređenja kvaliteta obrazovnog sistema u Srbiji kako bi svi učesnici u obrazovnom sistemu bili u prilici da što bolje iskoriste mogućnosti koje pružaju nove tehnologije. Na konferenciji je bilo reči o strateškom pristupu upotrebi IKT u školama, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u nastavi, digitalnim udžbenicima i učenju preko interneta. Gotovo 1.500 učesnika konferencije-među kojima su bili direktori škola, školski psiholozi i pedagozi, roditelji i članovi đačkih parlamenata kao i predstavnici državnih institucija, agencija, zavoda i izdavači nastavnih sredstava-imalo je priliku da sluša predavanja stručnjaka u oblasti obrazovanja iz Velike Britanije poput Dejvida Hasela, Pitera Tvajninga, Majka Briska i Terija Volera. Učešće u radu konferencije uzeli su između ostalih i dr Tomislav Jovanović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija kao i Toni O'Brajan, direktor Britanskog saveta (British Council) za zapadni Balkan. Među govornicima bila je i Gordana Knežević-Orlić, direktorka izdavačke kuće Klett koja je istakla važnost upotrebe IKT u školama kao i neophodnost da i izdavači budu u toku sa promenama. 

-Kada govorimo o informaciono komunikacionim tehnologijama u obrazovanju moramo imati svest da tu govorimo o najmanje tri važne stvari: tehnologiji, edukaciji nastavnika i savremenim, kvalitetnim obrazovnim materijalima pripremljenim na način koji će pomoći nastavnicima da održe zanimljiv, raznovrstan i kvalitetan čas a učenicima da učeći na drugačiji način dobiju dodatnu motivaciju, steknu primenjiva i trajna znanja i iste kompetencije kao i njihovi vršnjaci u razvijenom svetu - rekla je Gordana Knežević-Orlić koja je učesnicima konferencije predstavila i multimedijalne digitalne udžbenike IK Klett od 5. do 8. razreda, interaktivne zbirke kao i prvi interaktivni portal na srpskom jeziku pod nazivom "Maša i Raša".
Konferenciju je organizovao Britanski savet, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Britanska ambasada u Beogradu, Privredna komora Srbije, Dom Omladine Beograda i drugi partneri. Zlatni partner konferencije bila je izdavačka kuća Klett, tehnički partner konferencije kompanija Microsoft a partner prijave i mobilne aplikacije TalkB2B.PODACI O FIRMI

Naziv: Logos Public Relations
Adresa: Vuka Karadžića 7a
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@logospr.rs
Web: www.logospr.rs
Tel: +381 11 2639 831
Kontakt osoba:
Ime: Olivera Labudović
Funkcija:
Tel:
e-mail: olivera@logospr.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BEST Conference Day - Leadership in STEM 5. april 2024. godine

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd će ovog proleća održati konferenciju pod imenom... Više...

Lokalne fondacije - ključ za unapređenje života u zajednici

Snaga svakog društva leži u snažnim zajednicama, a udruženim naporima građani mogu doprineti... Više...

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed