Građani sve češće traže zaštitu radnih prava

Beograd, 28. Februar 2013. PR Objave: Najava -

GraÄani sve ÄeÅ¡Äe traže zaÅ¡titu radnih prava

Rezultati kampanje za dostojanstven rad "Crno na belo – Zajedno smo glasniji"

Neredovna isplata zarada, zlostavljanje i diskriminacija na radu i rad na crno, najčešći su razlozi zbog koji su se građani obraćali aktivistima Akcije za unapređenje uslova za dostojanstven rad "Crno na belo" tokom desetomesečne kampanje, rečeno je danas na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati njihovog rada.

Nakon što su razgovarali sa više od 12.000 građana u 12 gradova Srbije, aktivisti i pravnici angažovani u ovoj kampanji zaključili su da se radna prava masovne krše, ali da su građani osnaženi i da traže način kako da svoja prava ostvare. Oni su se najviše interesovali za servis pravne podrške, pa je tako u toku kampanje pruženo preko 500 konkretnih pravnih saveta i uputstava.

Svoju podršku kampanji građani su davali i potpisivanjem Deklaracije za dostojanstven rad, kojom se zahteva smanjenje rada na crno, isplaćivanje zarađenog, sprečavanje zlostavljanja na radu, poštovanja bezbednosti i zdravlja na radu. Više od 3.500 građana potpisalo je Deklaraciju.

Kampanju "Crno na belo – Zajedno smo glasniji", koja je vođena u okviru projekta "Dostojanstven rad za svakog", sproveli su Fondacija Centar za demokratiju, Centar za razvoj neprofitnog sektora, Centar za nove komunikacije Dokukino, Udruženje građana Zajedno zajedno, Timočki klub i Resurs centar Majdanpek.

Sprovođenje projekta omogućila je Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, preko Instituta za održive zajednice (ISC).PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

Ključne reči

crno na belo, radna prava

POVEZANI SADRŽAJI

Dostojanstven rad za svakog

Šest organizacija civilnog društva predstavile su u utorak 3. aprila u beogradskom Domu Omladine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed