Od danas moguće pokretanje građanskih inicijativa na internetu

Beograd, 24. Januar 2013. PR Objave: Najava -

Od danas moguÄe pokretanje graÄanskih inicijativa na internetu

Web platforma "Ostvari inicijativu" (www.ostvariinicijativu.rs), koja omogućava jednostavno organizovanje građana radi pokretanja različitih inicijativa, predstavljena je danas na konferenciji za medije u beogradskom Medija centru. Projekat je pokrenula organizacija Union Art.

Web platforma "Ostvari inicijativu", koja omogućava jednostavno organizovanje građana  radi pokretanja različitih inicijativa, predstavljena je danas na konferenciji za medije u beogradskom Medija centru. Projekat je pokrenula organizacija Union Art.

Cilj je da se na jednom mestu okupi aktivna zajednica građana, društveno odgovornih kompanija, državnih institucija i organizacija građanskog društva, koji bi na jednostavan način realizovali različite građanske ideje i akcije.

"Samim izdvajanjem određenih problema na web platformi, mi pokazujemo u kakvom društvu živimo. Ako uspemo da pokrenemo zajednicu, mi menjamo društvo na bolje" – rekao je na predstavljanju platforme Srđan Staletović, savetnik za komunikacije u Institutu za održive zajednice (ISC), koji je podržao ovaj projekat.

Na web platformi je već pokrenuto nekoliko inicijativa, kao što je na primer prikupljanje sredstava za kupovinu interaktivne table za učenike seoske škole u Gornjoj Toplici, koja pripada jednoj od najsiromašnij opština u Srbiji.

"Svaki aktivan građanin uočava problem u svojoj okolini, a sada na jednostavan način može i da nađe istomišljenike kako bi ga zajedno rešili" – rekao je Vojislav Rodić, savetnik za informacione tehnologije.

Projekat "Ostvari inicijativu" se sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Instituta za održive zajednice (ISC).



PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed