Kampanja AS Centra povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a

Beograd, 27. Novembar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Kampanja AS Centra povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a

AS - Centar i ALTERO, sprovode kampanju obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a u saradnji sa Klubom za UN, Unijom studenata socijalnog rada, Omladinom JAZAS-a, Timskom inicijativom mladih i IAN-om. 29.11.2012. godine (slušaonica broj 6), od 9 do 12 na Fakultetu političkih nauka se održava Tribina "Kako da osnažim sebe i druge u borbi za ljudska prava".

AS - Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om i ALTERO - Asocijacija za lični trening, edukaciju, razvoj i obrazovanje, sprovode kampanju obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a u saradnji sa Klubom za UN, Unijom studenata socijalnog rada, Omladinom JAZAS-a, Timskom inicijativom mladih, Međunarodnom mrežom pomoći (IAN) i hepatitis-hilfe održavanjem tribine na temu HIV infekcije i AIDS-a, Forum teatra na temu rodno zasnovanog nasilja, uličnom manifestacijom, promocijom kampanje "Glasno za zdravstvo", izložbom umetničkog stvaralaštva mladih, Protestnim maršom "Ugasi mrak" i izvođenjem fleš moba.

Svrha kampanje je podizanje svesti opšte javnosti o HIV infekciji i AIDS-u, podsticanjem mladih ljudi da se u većoj meri brinu o svom zdravlju i testiraju na HIV, kao i smanjenje stigme, diskriminacije, korupcije, nasilja i torture nad osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS. Predviđene aktivnosti kreirane su tako da podstaknu na pozitivno delovanje u smeru poboljšanja položaja osoba koje imaju HIV infekciju ili AIDS, podižu svest javnosti o značaju tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja ljudskih prava i različitosti.

29.11.2012. godine (slušaonica broj 6), od 9 do 12 časova na Fakultetu političkih nauka se održava Tribina "Kako da osnažim sebe i druge u borbi za ljudska prava (pitanja HIV infekcije, stigme, diskriminacije, torture, rodno zasnovanog nasilja i korupcije)"- u okviru predavanja "Socijalni rad u zdravstvu", sa ciljem da se studentima predstave rizici za infekciju HIV-om i ukaže na problem stigme i diskriminacije koja je u značajnoj meri zastupljena prema osobama koje žive sa HIV-om. Cilj tribine je da se problemi osoba koje žive sa HIV-om stave u širi društveni kontekst i istakne nedeljivost ljudskih prava;

Forum teatar doprinosi poboljšanju položaja žena, mladih i osoba drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne. Osnovni cilj Forum teatra je ukazivanje na postojeće društvene probleme sa kojima se pripadnici osetljivih društvenih grupa susreću, čime se otvara prostor za pokretanje dijaloga, poziva se na solidarnost, ali se iznalaze i konkretna, konstruktivna rešenja za date situacije, što je i najvažnije; 

Promocija kampanje "Glasno za zdravstvo" sa ciljem da omogućimo svakom pacijentu da prijavom na sajtu www.kakavjedoktor.org oceni odnos lekara prema pacijentu i da ostavi komentar, pohvalu, kritiku, sugestiju, informaciju o pruženoj zdravstvenoj usluzi.

30.11.2012. - U holu Fakulteta političkih nauka se studentima deli edukativni materijali u formi flajera, brošura i postera na temu prevencije HIV-a i drugih polno prenosivih infekcija, stigme, diskriminacije, torture, nasilja i korupcije. Studenti imaju  mogućnost da na štandu dobiju i prezervative sa kojim nas je snabdela Omladina JAZAS-a, iz Beograda, zahvaljujući donaciji Globalnog Fonda za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije iz Ženeve.

01.12.2012. - od 11 do 14 časova časova na Trgu Republike u Beogradu se održava Centralna Ulična manifestacija sa ciljem da se opštoj javnosti skrene pažnja na HIV infekciju i ukaže na neophodnost odgovornog seksualnog ponašanja i potrebe za testiranjem na HIV i druge polno prenosive infekcije (PPI). Aktivisti i volonteri AS Centra u saradnji sa drugim OCD dele sugrađanima brošure i kondome, ali i svaku informaciju o HIV-u, AIDS-u i drugim polno prenosivim infekcijama, kao i najnovije podatke koje se odnose na temu prevencije HIV-a i drugih polno prenosivih infekcija, ljudskih prava, stigme, diskriminacije, torture, nasilja i korupcije. 

Izložba umetničkog stvaralaštva aktivista AS Centra (Svetogorska 18, Beograd u 18 časova, povodom početka rada novog veb sajta udruženja. Izložba je koncipirana po idejama članova AS Centra sa namerom da posetioce upozna sa neiskorišćenim afinitetima i potencijalima naših članova ali i sa problemima sa kojima se osobe sa HIV-om svakodnevno susreću.PODACI O FIRMI

Naziv: AS - Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om
Adresa: Majke Jevrosime 21
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@aids-support.org
Web: www.aids-support.org
Tel: +381605030402
Kontakt osoba:
Ime: AS Centar
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Darko Dragičević: Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri figure

Umetničko-istraživački projekat Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri... Više...

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed