Srbija dobila Okean kreativnosti

Beograd, 13. Septembar 2012. PR Objave: Najava -

Srbija dobila Okean kreativnosti

Lansirana je platforma za promociju umetnosti, razmenu i saradnju.

Od danas je na adresi http://okeankreativnosti.rs/ svim kreativcima u Srbiji, a i šire, omogućeno da se predstave, promovišu svoje radove, kao i da sarađuju. Okean kreativnosti je portal koji je fokusiran na slike, grafike i fotografije, ali je otvoren i za primenjeni dizajn i arhitekturu, marketinške kampanje, strit art, hobi aktivnosti, ručne radove itd. Svi zainteresovani mogu da na portal postavljaju svoje materijale bez nadoknade za to. Radove je moguće pregledati, komentarisati, ocenjivati i deliti na društvenim mrežama. Na taj način obezbeđena je dinamičnost, popularnost i održivost projekta Okean kreativnosti, koji je jedan od nagrađenih u Telekomovom konkursu pod nazivom "Uradi nešto".

 

Okean

 

Nemanja Đurić, filozof i komunikolog, autor ovog projekta, kaže: "Ovim projektom želimo da podignemo infrastrukturu, most, koji će spajati kreativce sa jedne i one koji su zainteresovani za njihovo angažovanje sa druge strane. Svedoci smo novog talasa kreativnosti u Srbiji. Na društvenim mrežama i po zidovima velikih gradova vidimo reakciju kulture na kič i šund kojima smo svakodnevno izloženi. Cilj ovog projekta je da taj talas artikuliše i pojača. Bilo da se radi o strit artu, tatu artu, fotografiji, nakitu, graderobi, čak i gastronomiji, dobrodošli ste u okean. Mi ne sudimo o tome šta je kreativno, šta nije, šta je umetnost, a šta zanat."

Okean 2

Cilj ovog projekta je da se kreativnim ljudima omogući da se predstave, promovišu svoja dela, sarađuju, inspirišu se, a u budućnosti i da prodaju radove. Okean kreativnosti je nastao, kao rezultat društveno odgvorne inicijative "Uradi nešto" sprovedene pod pokroviteljstvom kompanije Telekom Srbija. U konkurenciji 105 obrazloženih predloga projekata iz 45 gradova u Srbiji za realizaciju je odabrano njih devet, od kojih je Okean kreativnosti jedini koji se kompletno sprovodi u virtuelnom prostoru.PODACI O FIRMI

Naziv: Okean krativnosti
Grad: Beograd
Web: okeankreativnosti.rs/
Kontakt osoba:
Ime: Nemanja Djuric
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kreativnost o kojoj priča ceo grad

Neda Mojsilović, Ivana Rajić i Aleksandra Pavlović su devojke koje stoje iza zanimljive kampanje... Više...

Zašto je umetnost važna za razvoj deteta?

Danas kada obrazovanjem sve više dominiraju tabele na kojima se porede ocene i akademski učinak... Više...

Kreativni vikend seminar

Centar „Kreativistika" organizuje krajem maja vikend seminar pod nazivom „Budimo radost!". Centar... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed