Predstava "Haljina za ringišpil" u Bukovcu

Novi Sad, 11. Septembar 2012. PR Objave: Najava -

Predstava "Haljina za ringišpil" u Bukovcu

U utorak, 11. septembra 2012. godine, u bioskopskoj sali Mesne zajednice Bukovac u 20h biće odigrana monodrama "Haljina za ringišpil", u izvedbi Olge Simić i režiji Ivane Inđin.

U utorak, 11. septembra 2012. godine, u bioskopskoj sali Mesne zajednice Bukovac u 20h biće odigrana monodrama "Haljina za ringišpil", u izvedbi Olge Simić i režiji Ivane Inđin.

Izvođenjem predstave u Bukovcu, nakon prikazivanja u romskom naselju na Adicama, biće načinjen još jedan korak ka decentralizaciji kulturne ponude uvek usmerene na centar grada Novog Sada i zatvorene u institucijama. Predstava je deo projekata "Šakom o sto – štiklom o pod" i "Prazan prostor" Ogledala – Centra za inicijative u kulturi koje godinama unazad teži osnaživanju nezavisne umetničke scene. Izmeštajući predstavu "Haljina za ringišpil" iz institucionalnog konteksta, Ogledalo umetnost čini pristupačnijom za stanovnike koji su zbog loše materijalne situacije ili udaljenosti od centra grada marginalizovani, te nisu često u mogućnosti da prisustvuju kulturno-umetničkim programima. Igranjem predstave na različitim lokacijama, često udaljenim od mesta u kojima su inače koncentrisani umetnički sadržaji, skreće se pažnja na potrebu za društvenim centrima, domovima omladine, kulturnim klubovima ili sličnim prostorima za susrete, edukaciju i razmenu u svim delovima Novog Sada.

Predstava je nastala oslanjajući se na potrebu mlade glumice Olge Simić da iskaže stav svojih vršnjakinja, pokaže zabrinutost za mladu ženu, umetnicu koja je obremenjena teškim pronalaženjem posla, koja teško pronalazi partnera i ljubavnika koji će je razumeti i podržati u onome što radi. Ona govori o porodici i o vrednosnom sistemu zasnovanom na patrijarhalnom obrascu koji je pritiska.

Na momente komična, na momente tragična, tiha, a harizmatična, Olga nam donosi upozoravajuću priču o položaju mladih umetnica.PODACI O FIRMI

Naziv: Ogledalo – Centar za inicijative u kulturi
Adresa: Iva Andrića 1
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: pr.ogledalo@gmail.com
Web: www.ogledalo.org
Kontakt osoba:
Ime: Jasmina Bošković
Funkcija: PR
Tel:
e-mail: pr.ogledalo@yahoo.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

"Šekspir je strava!" - Predstava osnovne škole British International School

Učenici osnovne škole British International School su maestralno obeležili kraj školske godine.... Više...

Praznični vikend u Aviv parku Zvezdara

U Aviv Parku Zvezdara za najmlađe posetioce priprema se pravi praznični vikend! U subotu, 24. decembra... Više...

Šta se krije iza natpisa "Da dobro ne ostane skriveno"? Prolaznici otkrili "Ogledalo dobrote"

Prolaznici otkrili "Ogledalo dobrote" - goo.gl/cksw0x. Mnogobrojni prolaznici danas su znatiželjno... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed