eKupovina - vodič za kupce u elektronskoj trgovini

Beograd, 24. Juli 2012. PR Objave: Objava -

eKupovina - vodiÄ za kupce u elektronskoj trgovini

Vodič za kupce u elektronskoj trgovini "eKupovina" ( http://digitalnaagenda.gov.rs/ekupovina ), u kojem su na jednostavan način objašnjene sve prednosti kupovine putem Interneta, nedavno je predstavljen javnosti

Vodič za kupce u elektronskoj trgovini "eKupovina", u kojem su na jednostavan način objašnjene sve prednosti kupovine putem Interneta, nedavno je predstavljen javnosti.

Vodič za kupce pokriva kompletan proces Internet kupovine, od pripremnih koraka i neophodnih sigurnosnih provera, preko same kupovine, do prava koja su kupcima na raspolaganju nakon kupovine robe ili usluga putem Interneta. Pored detaljno objašnjenog procesa kroz koji prolazi svako ko naručuje nešto putem Interneta, u ovom vodiču se nalazi i spisak različitih tipova artikala i usluga koje građani mogu kupiti ovim putem.

Da bi se elektronska trgovina približila što većem broju korisnika Interneta, korišćen je jednostavan jezik, uz dodatna objašnjenja stručnih i stranih termina. Prikazani su načini plaćanja dostupni građanima Srbije, načini isporuke, kao i procedure za ostvarivanje potencijalnih reklamacija.

Posebna pažnja posvećena je temi naručivanja robe iz inostranstva, gde ima najviše potencijalnih prepreka i vanrednih troškova. Uvršteni su i saveti za povećanje sigurnosti online kupovine, pošto je strah od prevare i gubitka teško stečenog novca na vrhu liste razloga zbog kojih se u Srbiji elektronska trgovina ne koristi u većem obimu.

Vodič za kupce, na inicijativu Uprave za Digitalnu agendu, sastavio je tim domaćih Internet profesionalaca sa idejom promovisanja elektronske trgovine među građanima Srbije. Urednik ovog izdanja je Slobodan Marković, poznati domaći Internet aktivista i savetnik u Upravi za Digitalnu agendu, a u izradu ovog vodiča bili su uključeni i pravnici, ekonomisti, ugledni domaći blogeri, predstavnici banaka, državnih institucija i domaćih Web prodavnica.

Elektronska verzija vodiča se može preuzeti sa Web sajta Uprave za Digitalnu agendu, sa linka http://digitalnaagenda.gov.rs/ekupovina.

Isti tim priprema i vodič namenjen malim i srednjim preduzećima koja žele da iskoriste potencijale Interneta za prodaju njihove robe i usluga, kao i onima koji žele da pokrenu Internet prodavnicu, čije se objavljivanje očekuje u narednim mesecima.PODACI O FIRMI

Naziv: Uprava za Digitalnu agendu
Adresa: Pariska 7
Grad: Beograd 11000
e-mail: kabinet@digitalnaagenda.gov.rs
Web: www.digitalnaagenda.gov.rs
Tel: +381 (11) 2020 057

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Poziv za prijavu radova za konferenciju E-trgovina 2012 - Palić 25-27.04.2012.

Dvanaesta konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2012, najveći... Više...

Poziv za anketu na temu stanja e-trgovine u Srbiji

Tim stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sprovodi istraživanje na temu stanja... Više...

E-trgovina 2011 - poziv za prijavu radova

Jedanaesta konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2011, najveći... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed