Građani žele da se pitaju za budžet

Beograd, 22. Maj 2012. PR Objave: Najava -

GraÄani žele da se pitaju za budžet

Najavljen početak kampanje za povećanje učešća građana u planiranju budžeta

Kontakt organizacije civilnog društva (KOCD) najavile su danas početak kampanje za povećanje učešća građana u planiranju budžetske politike, tokom javne tribine Kako do jednakih mogućnosti za kreiranje budžeta, održane u Medija centru. Kampanja će obuhvatiti javne akcije u osam gradova Srbije, saradnju sa lokalnim samoupravama kao i aktivnosti na društvenim medijima.

Na tribini su predstavljeni rezultati ankete realizovane u četiri grada Srbije a koji govore o tome koliko se građani Srbije osećaju uključenim u proces raspodele budžetskog novca i koliko, uopšte, žele da budu pitani o tome.

"Građane Srbije zanima kako se planira i troši državni budžet (88 odsto ispitanika to potvrđuje), značajna većina smatra da se ne pitaju dovoljno o ovim temama (91 odsto) i iskreno žele da budu uključeni u planiranje praćenja izvršenja budžeta (93 odsto)", istakao je Marko Stojanović iz Građanskih inicijativa, članice Kontakt organizacije civilnog društva.
U preporukama KOCD dati su i predlozi da se, kroz izmene i dopune Zakona u budžetskom sistemu, uvede princip javnosti pripreme i izvršenja kao i da se stvore uslovi za veću participaciju građana u procesu planiranja bužetskih politika, rečeno je na ovoj tribini.

O KOCD: KOCD od 2007. godine sprovode zajedničke aktivnosti na smanjenju siromaštva i socijalnom uključivanju marginalizovanih grupa građana/ki, a od 2009. godine KOCD realizuju zajednički projekat Za smanjenje siromaštva – civilno društvo i odgovorna Vlada, u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sedam godina podrške USAID civilnom društvu u Srbiji

Institut za održive zajednice, nevladina organizacija koja preko USAID Srbija rukovodi američkom... Više...

Loši zakoni guše civilno društvo

Debata o uticaju države na rad NVO: 24. decembar 2012. godine, Medija centar (Terazije 3, Beograd)... Više...

Nacionalna konferencija Napravi promenu - volontiraj!

Građanske inicijative i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom pozivaju na Nacionalnu konferenciju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed