Deca Srbije imaju jedinstvenu priliku da osvoje eko - robota za svoj grad

Beograd, 22. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

Deca Srbije imaju jedinstvenu priliku da osvoje eko - robota za svoj grad

Počinje Green Games nacionalno takmičenje za najbolju video igru sa ekološkom porukom

Green Games takmičenje za najbolju video igru sa ekološkom porukom, koje je za osnovce i srednjoškolce Srbije organizovalo udruženje Oktopus, zvanično počinje
22. maja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Više od 60 gradova i opština Republike Srbije učestvuje sa svojim timovima u ovom takmičenju. Na zvaničnom sajtu www.greengames.rs do 25. juna biće postavljeni svi radovi učenika koji su, uz mentorsku pomoć profesora, tokom prethodnih pet meseci osmislili rešenja za video igru.

Glasanje za najbolju video igru sa eko-porukom  osmišljeno je tako da svi građani, od 25. juna do kraja septembra, putem SMS poruka mogu da glasaju za svoje favorite i podrže kandidata iz svoje opštine. Sredstva prikupljena preko SMS poruka sa Telenor mreže namenjena su daljem obrazovanju talentovanih informatičara Green Games takmičenja i biće uručena pobedničkom timu. Pobednici Green Games takmičenja biće proglašeni u novembru ove godine, a svi učesnici imaju dodatnu motivaciju jer se takmiče za svoj tim i za svoj grad. Pobednički timovi, pored ličnih nagrada, osvojiće i reciklažne robote za grad ili opštinu iz koje dolaze.

Takmičenje Green Games, u okviru kampanje "Znanjem za održivi razvoj", organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstva prosvete i nauke, ISC - Instituta za održive zajednice, Ambasade SAD, USAID-a, kompanije Telenor, OEBS-a, Progres/UNOPS-kao i Stalne konferencije gradova i opština.

Cilj nacionalne kampanje „Znanjem za održivi razvoj” u skladu je sa vodećom inicijativom iz Lisabonskog sporazuma i strategije Evropa 2020 o inovacijama i efikasnom korišćenju resursa, uz ostvarenje prosperiteta danas i očuvanje budućeg, sprovođenje društvenih promena kroz međusektorske akcije, učešćem nevladinih organizacija i pojedinaca.
 
Specijalna nagrada - ArtEko reciklažni robot biće dodeljen i OŠ "Milinko Kušić" iz Ivanjice koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, a koja su zahvaljujući mentorskim aktivnostima Svetlane Glavinić, predsednice Upravnog odbora Društva za cerebralnu paralizu opštine Ivanjica i Dubravke Ivković, pedagoga, uključena u takmičarski deo programa.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) Green Games takmičenje podržava kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

"Telenor kao partner na ovom projektu objedinjuje nekoliko svojih glavnih opredeljenja, a to su ulaganje u mlade ljude, njihovo obrazovanje i očuvanje životne sredine. Nadamo se da ćemo svojom podrškom i obezbeđivanjem nagrada za najbolje timove za izradu igrica podstaći mlade generacije da usvoje pozitivne ekološke navike i nastave da ispoljavaju svoju kreativnost kroz upotrebu novih tehnologija", kaže Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova kompanije Telenor.

U okviru nacionalne kampanje "Znanjem za održivi razvoj" u naredne dve godine biće organizovano još akcija u funkciji podizanja kvaliteta i razvijanja politika kojima se obrazovni sistem prilagođava potrebama razvoja društva znanja.

Sve informacije o kampanji dostupne su na sajtu www.greengames.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Hakaton za srednjoškolce - 9. i 10. decembra 2023. godine

Udruženje studenata informatike FONIS šesti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton... Više...

Postani i ti deo "Beogradskih dana inženjera"

Šesnaestu godinu za redom, Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd organizuje projekat „Beogradski... Više...

Napusti okvire realnosti - Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Studentska organizacija ESTIEM Lokalna Grupa Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka organizuje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed