Šta znaš o Crvenom krstu?

Novi Sad, 18. Maj 2012. PR Objave: Najava -

Šta znaš o Crvenom krstu?

Crveni krst Vojvodine će i ove godine, povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, 18. maja 2012. godine (petak), u Domu Crvenog krsta na Vršačkom bregu, organizovati smotru "Šta znaš o Crvenom krstu". Ove godine će smotra biti organizovana po uzoru na Reid Cross, aktivnost koja je razvijena od strane francuskog i belgijskog Crvenog krsta.

Crveni krst Vojvodine će i ove godine, povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, 18. maja 2012. godine (petak), u Domu Crvenog krsta na Vršačkom bregu, organizovati smotru "Šta znaš o Crvenom krstu", na koju su pozvani predstavnici organizacija Crvenog krsta u Vojvodini uzrasta od 16 do 19 godina.

Ove godine će smotra biti organizovana po uzoru na Reid Cross, aktivnost koja je razvijena od strane francuskog i belgijskog Crvenog krsta, a radi se o seriji povezanih, različitih poligona smeštenih u imaginarnoj zemlji koja je u ratu. Oni su dizajnirani tako, da unaprede razumevanje humanitarnih pitanja koja su u vezi sa situacijama u sukobima sukoba. Svrha ove aktivnosti je da pomogne mladima da postanu svesni realnosti oružanog sukoba, humanitarne akcije i slično. Ova aktivnost koristi Međunarodno humanitarno pravo kao instrument, kako bi ohrabrili mlade da više razmišljaju o humanom ponašanju. Ona se fokusira se na zaštitu života i ljudskog dostojanstva u vreme oružanog sukoba i šire, na iskustva u svakodnevnom životu.

Tokom aktivnosti učesnici će igrati uloge zatvorenika, civila, vojnika, humanitarnih radnika, čime otkrivaju, iz različitih uglova, koje su životne teškoće tokom oružanog sukoba kao i pravila koja su na snazi u takvim ekstremnim situacijama. Humanitarne akcije i međunarodno humanitarno pravo su teme koje su mladima pristupačnije i zanimljivije kroz praktičnu demonstraciju, odnosno kroz učenje kroz primer i kroz igranje uloga.PODACI O FIRMI

Naziv: Crveni krst Vojvodine
Adresa: Pionirska 8
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: vojvodina@redcross.org.rs
Web: www.ckv.org.rs
Tel: 021/422-454

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Dve tone pašteta za najugroženije stanovništvo

Narodnim kuhinjama širom Srbije i stanovništvu ugroženom poplavama u Obrenovcu, kompanija Neoplanta... Više...

Odmor i oporavak 100 socijalno ugrožene dece na moru

U skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji između Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu i... Više...

Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

U sklopu svojih redovnih aktivnosti Crveni krst Vojvodine organizuje Pokrajinsko takmičenje u pružanju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed