Predstavljanje Konkursa za finansiranje omladinskih projekata

Zrenjanin, 19. April 2012. PR Objave: Najava -

Predstavljanje Konkursa za finansiranje omladinskih projekata

Šef odseka za saradnju sa mladina, Zorica Labudović iz Ministarstva omladine i sporta u saradnji sa Omladinskim klubom Novog Bečeja - Resurs centrom za srenjebanatski okrug predstaviće u petak 20.4.2012. godine Konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u okviru programa "MLADI SU ZAKON". Predstavljanje konkursa mladima iz srednjebanatskog okruga održaće se u Kulturnom centru Zrenjanin, Narodne Omladine 1 sa početkom u 13 časova.

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 25 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta je 2010. godine pokrenulo program "MLADI SU ZAKON" i u saradnji sa Resurs centrima u 25 okruga Srbije i finansiralo 178 omladinskih volonterskih akcija realizovanih u 91 opštini i gradu u Srbiji. Tokom ovog programa, mladi su aktivno bili uključeni u proces izrade i promocije Zakona o mladima, a program je omogućio i da oko 270 različitih udruženja mladih i neformalnih udruženja mladih prođe obuku za pisanje projekata.

Konferenciji za štampu prisustvovaće i učesnici programa "MLADI SU ZAKON", koji su 2011. godine sprovodili svoje volonterske akcije i uradili mnogo za svoje lokalne zajednice, kao i predstavnici Resurs centra Omladinski klub Novog Bečeja za srednjebanatski okrug koji će moći zainteresovanima da obezbede sve dodatne informacije o konkursu.

Bilo bi nam veliko zadovoljstvo ukoliko bi ste svojim prisustvom pomogli ovaj konkurs dobije odjek kakav zaslužuje. Mladima treba pomoći da menjaju svoju sredinu, jer kada mladi nešto menjaju, menjaju na bolje!PODACI O FIRMI

Naziv: Omladinski klub NBO
Adresa: Maršala Tita 8
Grad: Novi Bečej 23272
e-mail: office@klubnbo.org.rs
Web: www.klubnbo.org.rs
Tel: 063/56-29-21

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Megatrendovi - kako se može predvideti budućnost?

Pet megatrendova koji mogu da posluže kao signali za neophodne promene unutar kompanije - Dr Terence... Više...

Predviđen lagani oporavak ruske ekonomije

Niska cena nafte, slaba rublja i sankcije ostaju ograničavajući faktori. Budući da su zvaničnici... Više...

DESIGN SHIFT vol.2. - Romantika u Ustanovi kulture Palilula

Galerija ALT u sardnji sa Ustanovom kulture Palilula,13. i 14. 02. 2013, od 15 – 21h organizuje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed