Nemci grade fabriku vode u Zrenjaninu

Zrenjanin, 05. April 2012. PR Objave: Saopštenje -

Nemci grade fabriku vode u Zrenjaninu

Gradsko veće Zrenjanina dalo saglasnost na potpisivanje Ugovora za izgradnju fabrike vode.

Gradsko veće Zrenjanina dalo je danas saglasnost na sklapanje Ugovora za projektovanje, građenje, finansiranje i upravljanje postrojenjem za prečišćavanja pijaće vode u Zrenjaninu sa nemačko austrijskom kompanijom WTE Wassertechnik Gmbh, koja je dala najbolju ponudu na tenderu za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

WTE Wassertechnik je jedna od najvećih kompanija za izgradnju ovakvih postrojenja u svetu a posluje na gotovo svim kontinetnima. Planirano je da ugovor sa JKP "Vodovod i kanalizacija", predstavnici ove kompanije potpišu u Zrenjaninu polovinom aprila. Predviđeno je da izgradnja fabrike počne za šest meseci. Potpisivanjem ugovora u Zrenjaninu ova velika svetska kompanija praktično bi ozvaničila ulazak na tržište Srbije.

Izgradnja fabrike vode biće plaćena kreditom na 15 godina a otplata kreće 2015. godine. Ugovorom je predviđena mogućnost prevremene otplate bez posebnih troškova kao i umanjenje ukupne cene ukoliko se, u međuvremenu, obezbede bespovratna sredstva iz predpristupnih fonodva EU koji su nam, sa sticanjem statusa kandidata za članstvo u EU, sada dostupniji.

Tenderski uslovi su propisali da ceo posao ne može biti skuplji od 28 miliona evra, da voda zadovoljava evropske standarde kvaliteta, da postrojenje ne troši više od 55 kilovat sati električne energije, da nema više otpadne vode od 5 odsto ali i da kvalitet te vode bude takav da se može pustiti u kanalizaciju. Izabrani ponuđač, nemačko – austrijska kompanija WTE Wassertecnik, ponudila je da ceo posao okonča za 25.5 miliona evra uz striktno poštovanje zadatih uslova.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavljena u centru Zrenjanina - Očišćen spomenik kralju Petru I Karađorđeviću

U okviru velike akcije čišćenja spomenika i institucija kulture u gradovima širom Srbije, očišćen... Više...

Avivov izbor za najlepšu novogodišnju jelku Zrenjanina

U nedelju, 27. decembra, u Aviv Parku Zrenjanin od 12 do 15 časova održaće se manifestacija zabavnog... Više...

Otvoren zrenjaninski Aviv Park

U Zrenjaninu je juče svečano otvoren Aviv Park. Reč je o projektu izraelske kompanije Aviv Arlon... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed