Uskoro nova "Olimpijska kuća" OKS na Tašmajdanu

Beograd, 23. Mart 2012. PR Objave: Saopštenje -

Uskoro nova "Olimpijska kuÄa" OKS na TaÅ¡majdanu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac najavio je na četvrtoj redovnoj godišnjoj Skupštini OKS u hotelu Zira da će se uskoro rešiti nedostatak poslovnog prostora i da će OKS dobiti novu "Olimpijsku kuću".

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac najavio je na četvrtoj redovnoj godišnjoj Skupštini OKS u hotelu Zira da će se uskoro rešiti nedostatak poslovnog prostora i da će OKS dobiti novu "Olimpijsku kuću".

- Prostorije u kojima se nalazi OKS u Ulici đenerala Basića su postale tesne. OKS je u njima od 1999. i bile su privremeno rešenje. OKS poseduje plac sa objektom u Ulici Andre Nikolića i  pokušaćemo da ga, u dogovoru sa Gradom Beogradom, zamenimo za prostor na Tašmajdanu ukupne površine od 892 kvadrata. Time ćemo, nadam se  konačno rešiti naše "stambeno pitanje" i omogućiti rad službi koje će biti na raspolaganju vrhunskom srpskom sportu – rekao je Vlade Divac.

Usvojeni su i izveštaji o radu u 2011. kao i finansijski izveštaj za prošlu godinu. U uvodnoj reči, Vlade Divac je istakao:

- U sve naše aktivnosti, u svaki program, svi iz Olimpijskog komiteta Srbije uneli su mnogo pozitivne energije i entuzijazma i rezultati nisu izostali – naglasio je Divac.- Učešće srpskih mladih sportista na zimskom Ejof u Liberecu i letnjem u Trabznu kada je osvojeno i pet medalja, bilo je veoma zapaženio. Iz Olimpijske solidarnosti 15 sportista dobija stipendije do Londona, a u ekipnim sportovima veterpolo reprezentacija. Mnogo je urađeno i na popularisanju olimpijskog pokreta i olimpijaca za London kroz programe "Olimpijska Srbija" i "Ekolimpijada".

Divac je rekao i da je nova kategorizacija sportista podelila olimpijske u četiri kategorije – kandidat za medalju, Top 10, učesnik igara - "B" norma i potencijalni olimpijski učesnik i da je ukupno 92 pojedinca iz 11 sportova i četiri timska sporta obuhvaćeno ovom sistematizacijom. Olimijci - kandidati za medalju su  vaterpolisti, Novak Đoković (tenis), Andrija Zlatić, Zorna Arunović i Nemanja Mirosavljev (streljaštvo) a u Top 10 su Čavić, Lenđer, Stjepanović i Higl (plivanje), Tomašević, Dudaš, Kolašinac i Jevtić (atletika), Drenovak (boks), Mikec, Veličković, Arsović i Maksimović (streljaštvo), K-4 žene, Marko Tomićević i K-4 muškarci (kajak), M-4 i M - 2 (veslanje), Ivanović, Zimonjić, Janković, Troicki i Tipsarević (tenis), Mandić, Gladović i Fejzić (tekvondo).

Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS obavestio je 59 prisutnih delegata (od 85 koliko je skupštinski kvorum) da je u 2011. OKS prihodovao 467,7 miliona dinara a da su rashodi bili oko 455,7 miliona dinara. Od Minstarstva omladine i sporta Srbije dobijeno je iz budžeta 260,6 milina dinara, od Grada Beograda 28,7 miliona, od Vojvodine osam milona, od Olimpijske solidarnosti 25,6 miliona, od merketinga 130,8 miliona... Značajno povećanje u onosu na 2010. je u delu marketinga (skoro za 50 procenata) i da su lane prihodi bili 25 procenata veći nego 2010. Kao dobar poslovni rezultat Višacki je istakao smanjenje troškova poslovanja sa 20 procenata u 2010. na sedam procenata u 2011.  i podvukao da je 75 procenata sredstava prošle godine iskorišećeno za sportske programe.

U 2012. planiran je budžet od 521,8 miliona dinara: od Ministarstva omladine i sporta Srbije stići će 341 milion, od Grada Beograda 16,3 milona i od AP Vojvodine pet miliona dinara. Od pula "Zajedno za London" očekuje se 130,54 miliona, a od MOK i EOK 25,4 miliona... Prema finansijskom planu učešće srpskih sportista i misja OKS u Londonu koštaće 67,2 miliona dinara.

- Ostvarili smo izuzetnu saradnju sa uglednim firmama – sponzorima i u pulu "Zajedno za London" je trenutno 20 članova. Uz podršku Minstarstva omladine i sporta Srbije, vlade Vojvodine i Grada Beograda i sponzora već smo obezbedili sredstva za pripreme i učešće srpskih olimpijaca u Londonu, ali želimo i da na najbolji način predstavimo OKS svim zainteresovanima kao dobrog partnera i zaštitni znak Srbije u oblasti sporta. Time ćemo otvoriti vrata za podršku olimpijskom timu Srbije i za olimpijski ciklus 2013- 2016. – zaključio je Vlade Divac.PODACI O FIRMI

Naziv: Olimpijski komitet Srbije
Adresa: Generala Vasića br. 5
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@oks.org.rs
Web: www.oks.org.rs
Tel: +381 (11) 3671574

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

EKO Serbia i Olimpijski komitet Srbije poklonili nagradno putovanje na Evropske igre 2023 u Krakovu

EKO Serbia, povodom 10. rođendana EKO Smile kluba, i Olimpijski komitet Srbije, nagradili su jednog... Više...

Doživi Atinu i drevnu Olimpiju - Kompanija EKO SERBIA organizuje veliku nagradnu igru

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, kao partneri Olimpijskog komiteta... Više...

Olimpijci zaštitna lica kompanije Merkator S

Zlatni sponzor olimpijskog tima Srbije, kompanija Merkator, predstavila je olimpijce Srbije koji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed