Erste Grupa obezbeđuje 140 miliona EUR Telekomu Srbija

Beograd, 18. Januar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Erste Grupa obezbeÄuje 140 miliona EUR Telekomu Srbija

Dana 9. januara, Telekom Srbija a.d. ugovorio je finansiranje u iznosu od 470 miliona EUR; od ukupnog iznosa, na Erste Grupu se inicijalno odnosi 140 miliona EUR. Erste Grupa je nastupila kao zajednički originalni nosilac posla, kopokrovitelj i suorganizator. Kredit predstavlja jedan od najvećih korporativnih plasmana koje je Erste Grupa odobrila srpskoj privredi.

Erste Group Bank AG ("Erste Grupa") obezbeđuje iznos od 140 miliona EUR u okviru sindikovanog kredita od 470 miliona EUR koji je ugovorio Telekom Srbija 9. januara 2012. godine. Pored toga, Erste Grupa je nastupila kao zajednički originalni nosilac posla i kopokrovitelj u okviru tog finansijskog sindikata.

Telekom Srbija a.d. će upotrebiti 320 miliona EUR za plaćanje otkupa 20% akcija u vlasništvu grčke telekomunikacione kompanije OTE, a 150 miliona EUR za refinansiranje postojećeg kredita.

Uprkos teškim uslovima na tržištu i sezoni praznika, ta transakcija je dobila   snažnu podršku od sindikovanog tržišta i prikupila solidan višak upisanih    sredstava, posle brze faze izvršenja, a nakon potpisivanja mandata u drugoj polovini decembra 2011. godine.

Poslu se pridružilo ukupno 19 kreditora koje čine uglavnom srpska i druga regionalna predstavništva međunarodnih banaka.

"Erste Grupa je među najaktivnijim aranžerima kredita na tržištima u CIE i mi smo veoma zadovoljni ovom transakcijom, koja je jedna od najvećih u Srbiji.   Uprkos izazovnom ekonomskom ambijentu, ovo je bila veoma uspešna saradnja između suorganizatora, Erste Banke u Srbiji i klijenta, poboljšana veoma dobrim izgledima za srpski sektor telekomunikacija", rekao je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad.

U 2011. godini, svi sektori srpskog tržišta telekomunikacija, sa izuzetkom mobilne telefonije, zabeležili su godišnji rast uprkos negativnim ekonomskim uslovima, što ukazuje na otpornost potrošnje u oblasti komunikacija. Za 2012. godinu se očekuje da se ti solidni trendovi nastave, mada sporijim tempom.

Grupa Telekom Srbija je dominantan igrač u sektoru telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi, sa zavisnim kompanijama u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, kao i sa pristupom hrvatskom tržištu. Telekom Srbija je doneo 73% ukupnih prihoda grupe u 2010. godini, a zadržao je i dominantnu tržišnu poziciju na srpskom tržištu. Posle zaključivanja transakcije kupovine, kompanija će biti u potpunosti u vlasništvu Republike Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Transparentnost javnih finansija: Kontrola državne pomoći i javno-privatna partnerstva

Ko sve ima pravo da inicira postupak kontrole državne pomoći? Koji su izazovi veće kontrole državne... Više...

Praznični Super kredit sa još nižom kamatnom stopom

U susret predstojećim praznicima i novogodišnjim kupovinama, Sberbank Srbija snizila je kamatne... Više...

ProCredit banka predstavila svoju ponudu na novosadskom Sajmu poljoprivrede - Siguran oslonac za investicije poljoprivrednika

Široki spektar investicionih i subvencionisanih kredita, kao i kredita za unapređenje energetske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed