Tadić: Nezaposlenost se ne mora rešavati isključivo dovođenjem velikih investitora

Pirot, 23. Decembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

TadiÄ: Nezaposlenost se ne mora reÅ¡avati iskljuÄivo dovoÄenjem velikih investitora

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je, tokom posete kompanijama "Tigar AD" i "Tigar Tajers — Mišlen", da je, pored privlačenja velikih investitora, prioritet Vlade da podstakne i pomogne saradnju malih i srednjih preduzeća sa inostranim partnerima.

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je, tokom posete kompanijama "Tigar AD" i "Tigar Tajers — Mišlen", da je, pored privlačenja velikih investitora, prioritet Vlade da podstakne i pomogne saradnju malih i srednjih preduzeća sa inostranim partnerima.

"Vidim zlurade komentare da se pred izbore ponovo govori o investicijama. Ne radi se više samo o investicijama, već o novom pristupu poslovnoj saradnji naših preduzeća u kojoj menadžment i lokalna samouprava treba da odigraju svoju ulogu, a predsednik i premijer svoju, tako da svi budemo u službi očuvanja i otvaranja novih radnih mesta", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je najavio da će, upravo s tim ciljem, uskoro predvoditi predstavnike malih i srednjih preduzeća u poseti najrazvijenijim italijanskim regijama.

Kako je objasnio, problem nezaposlenosti ne mora se rešavati isključivo dovođenjem velikih investitora, već i tako što bi se malim preduzećima pomoglo da, zahvaljujući saradnji sa inostranim partnerima, otvaraju po nekoliko novih radnih mesta.

Predsednik Srbije je potpisao sedmomilionitu gumu proizvedenu posle dolaska "Mišlena" u Pirot i izrazio zadovoljstvo zbog toga što privatizovani deo kompanije "Tigar" u Pirotu posluje uspešno i doprinosi smanjenju spoljnotrgovinskog deficita Srbije.

Boris Tadić je pohvalio način na koji je neprivatizovani deo preduzeća uspeo da se preorijentiše na proizvodnju gumene obuće i lepkova, istakavši da kompanije poput "Tigra AD" zaslužuju pomoć države.

On je istakao da će važnu ulogu u tome odigrati i srpska razvojna banka, koja će, kako je uveren, biti formirana uskoro.

Komentarišući sudbinu jednog od nekadašnjih giganata pirotske industrije, "1. maja", Tadić je rekao da je to primer izuzetno loše privatizacije, i da država sada nastoji da tom preduzeću pronađe strateškog partnera.

Podsetivši da je nedavno boravio u Trevizu, gde je posetio sedište kompanije "Beneton", Tadić je rekao da je na sastanku sa menadžmentom te velike multinacionalne kompanije bilo reči i o "1. maju".

Predsednik Srbije je objasnio da "Beneton" razmišlja o mogućnosti da, nakon ulaska u niški "Niteks", uloži i u pirotski "1. maj", i da će odluku saopštiti narednih meseci.

Razmatra se mogućnost eksploatacije uljnih škriljaca

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Vlada Srbije razmatra mogućnost da otvori tender za eksploataciju uljnih škriljaca kod Aleksinca.

Boris Tadić je novinarima u Pirotu pružio uveravanja da će taj postupak, ukoliko bude pokrenut, biti potpuno transparentan i da će zavisiti i od ekoloških garancija ponuđača.

On je podsetio da je granica rentabilnosti za preradu uljnih škriljaca, od kojih se može proizvoditi energija i sirova nafta, cena sirove nafte iznad 60 dolara po barelu.

"S obzirom na kretanje cene nafte na svetskom tržištu, vrlo je moguće da će uljni škriljci kao važan nacionalni resurs ući u energetski pogon u Srbiji", rekao je Tadić.

Govoreći o energetskoj stabilnosti jugoistoka Srbije, Boris Tadić je rekao da ruski "Gasprom" planira da gasovod "Južni tok" uđe u Srbiju 2013. godine, ali da je, pored toga, potrebno raditi na izgradnji nezavisnog gasovoda od Sofije ka Nišu.

Stabilno snabdevanje gasom će, prema uverenju predsednika Srbije, pospešiti razvoj gumarske industrije, ali i ostalih industrijskih grana u ovom delu zemlje.PODACI O FIRMI

Naziv: Demokratska stranka
Adresa: Krunska 69
Grad: Beograd 11000
e-mail: redakcija@ds.org.rs
Web: www.ds.org.rs
Tel: 0113443003
Kontakt osoba:
Ime: Veb redakcija DS
Funkcija: Info/web
Tel:
e-mail: redakcija@ds.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Job Fair 2023 - Tvoja karijera počinje ovde!

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Niš organizuje 15. po redu jubilarni Sajam poslova... Više...

Job Fair 2019 - Tvoja karijera počinje ovde!

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde!" organizuje Udruženje... Više...

Kraljevo pomaže razvoj seoskog turizma

Podsticajna sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva, za ovu godinu, dobilo... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed