Nagrade dr Zoran Đinđić uručene najboljim studentima i mladim istraživačima

Novi Sad, 20. Decembar 2011. PR Objave: Najava -

Nagrade dr Zoran ÄinÄiÄ uruÄene najboljim studentima i mladim istraživaÄima

Predsednica Fondacije "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić, predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić uručili su tradicionalne godišnje nagrade najboljim vojvođanskim studentima i mladim istraživačima.

Predsednica Fondacije "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić, predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić uručili su tradicionalne godišnje nagrade najboljim vojvođanskim studentima i mladim istraživačima.

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić za mladog naučnika i istraživača" za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada na području AP Vojvodine je doktor tehnoloških nauka Vesna Tumbas.

Nagradu "Dr Zoran Đinđić" za najbolji diplomski master ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka dobila je Sonja Trifuljesko, master diplomac iz antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a dobitnik nagrade za najboljeg diplomiranog studenta Univerziteta u Novom Sadu je diplomac Fakulteta tehničkih nauka Nemanja Rakićević.

U obraćanju prisutnima, predsednica Fondacije "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić apelovala je na žene da se što više angažuju u nauci i konkurišu za ovakvu vrstu nagrada.

Predsednik Boris Tadić je obraćajući se laureatima u zgradi Vlade Vojvodine poručio da mladi, a posebno mladi naučnici, nikada ne smeju da odustanu, pa ni onda kada se nađu u naizgled bezizlaznoj poziciji, jer upravo to može biti odrazna tačka i trenutak novog početka.

"Onima koji danas misle da je Srbija u takvoj tački poručujem da mi nikada ne odustajemo", rekao je Tadić, i podsetio na upornost i pregalaštvo premijera Zorana Đinđića, čije ime ove nagrade nose.

"Zoran je preuzeo najveći rizik na sebe kako bi ostvario viziju koja je bila posvećena čitavom našem prostoru i zajedničkom kontinentu", rekao je Boris Tadić.

Predsednik Srbije je mladim naučnicima i svim drugim profesionalcima poručio da moraju da doprinesu razumevanju Srbije sa okruženjem i čitavim svetom, i to tako što će sa najvećom mogućom širinom i pronicljivošću pokušati da shvate šta drugi misle o nama.

"Često očekujemo da svi čine isto kao što mi činimo i suština je da se uživljavamo u poziciju drugoga, iz kog konteksta, perspektive i stvarnosti nas posmatra i šta od nas očekuje. To ne znači da treba da odustanemo od svojih principa, ali moramo da razumemo drugog zato što sa njim zajedno živimo", kazao je Boris Tadić.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je, govoreći ispred institucije koja je pokrovitelj nagrada, istakao da se od uspešnih naučnika najbolje može naučiti kako treba vrednovati vreme i kako se fokusirati na ciljeve.

"Ako trošimo vreme, neko drugi će trošiti fondove i resurse, jer svet je u neprestanom toku i ako pomislimo da stojimo, mi zapravo tonemo i jedini je način da se krećemo unapred", rekao je Bojan Pajtić.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološko obrazovanje Dragoslav Petrović rekao je da ovaj skup odiše duhom velikog vizionara i utemeljivača evropskog puta Srbije, Zorana Đinđića.

Dobro je da je ovde i osoba od autoriteta koja će svojom doslednošću u ovim teškim vremenima obezbediti da se vizija Zorana Đinđića o evropskoj Srbiji ostvari, rekao je Dragoslav Petrović pozdravljajući predsednika Borisa Tadića.PODACI O FIRMI

Naziv: Demokratska stranka
Adresa: Krunska 69
Grad: Beograd 11000
e-mail: redakcija@ds.org.rs
Web: www.ds.org.rs
Tel: 0113443003
Kontakt osoba:
Ime: Veb redakcija DS
Funkcija: Info/web
Tel:
e-mail: redakcija@ds.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Britanska internacionalna škola - Obrazovanje za uspešnu budućnost

Britanska internacionalna škola u Beogradu (BIS), osnovana je pre 22 godine. Do sada su učenici... Više...

British International School posvećeno radi na kompletnom obrazovanju i vaspitanju učenika

Radeći dvadeset jednu godinu prema tradiciji britanskog obrazovanja, British International School... Više...

Moj (budući) posao - najbolji iz privrede opisuju poslove mladima

Moj (budući) posao je projekat koji ima za cilj realno predstavljanje poslova mladima, kroz seriju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed