Kuper tajer otvara 700 radnih mesta

Beograd, 08. Decembar 2011. PR Objave: Najava -

Kuper tajer otvara 700 radnih mesta

Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Kuper tajer" potpisali su okvirni investicioni ugovor kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 miliona evra i uposli sedam stotina radnika.

Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Kuper tajer" potpisali su okvirni investicioni ugovor kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 miliona evra i uposli sedam stotina radnika.

Predsednik Srbije Boris Tadić istakao je da Srbija ima velike potencijale koje strani investitori prepoznaju, ali i poručio da će vlada raditi na stvaranju još povoljnije poslovne klime.

"Svaka kompanija koja dolazi iz SAD je dobar znak i očekujemo da "Kuper tajer" prenese pozitivnu poruku o Srbiji na američkom prostoru", rekao je predsednik Tadić.

Predsednik Srbije je podsetio da se nalazimo u vremenu kada je veoma teško privući investitore i kada sve zemlje imaju probleme da dovedu neku kompaniju iz inostranstva.

Boris Tadić je, međutim, podsetio da je Srbija u protekloj godini imala veći nivo investicija od Mađarske, BiH, Hrvatske i Slovenije zajedno, ali da se time ne zadovoljava.

"Imamo veliku obavezu da i u narednom periodu učinimo sve da dovedemo nove strane investitore i radićemo, i ja i predsednik vlade i ministar Ćirić, bez obzira na svoja ustavna ovlašćenja, na tom najvažnijem poslu za Srbiju", rekao je Tadić.

Podsećajući da je nakon potpisivanja sporazuma sa "Fiatom" u Srbiji oformljen klaster auto-industrije, predsednik je poručio da će se raditi na tome da se u budućnosti u taj sektor privuku još neke strane kompanije.

"Želimo da postanemo zemlja u kojoj će velike i značajne kompanije u budućnosti proizvoditi automobile velikih svetskih firmi", istakao je predsednik Srbije.

Čestitajući američkoj kompaniji zbog dolaska u Srbiju, Boris Tadić je izrazio očekivanje da će iz Srbije gume biti izvožene u čitav svet, a da će, kao i drugi investitori, "Kuper tajer" biti zadovoljan kvalitetom radnika.

Ugovor su u Predsedništvu Srbije potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i izvršni direktor kompanije "Kuper internešnal" Harold Miler, a potpisivanju su prisustvovali i premijer Mirko Cvetković i američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik.

"Kuper" je jedan od najvećih svetskih proizvođača guma za industrijska i terenska vozila i automobile, i ima 60 postrojenja širom sveta. Takođe je i vlasnik britanske marke "Avon guma", koja proizvodi gume za motocikle, automobile i trkačke motore.

Pored marke "Avon", "Kuper" proizvodi gume marke "Din", "Mastrkraft" i "Starfajer", a posle "Gudjira" je drugi najveći proizvođač guma u SAD.

Proizvodnja guma u Kruševcu će, kako je najavljeno, početi već u prvom kvartalu sledeće godine.PODACI O FIRMI

Naziv: Demokratska stranka
Adresa: Krunska 69
Grad: Beograd 11000
e-mail: redakcija@ds.org.rs
Web: www.ds.org.rs
Tel: 0113443003
Kontakt osoba:
Ime: Veb redakcija DS
Funkcija: Info/web
Tel:
e-mail: redakcija@ds.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Job Fair 2023 - Tvoja karijera počinje ovde!

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Niš organizuje 15. po redu jubilarni Sajam poslova... Više...

Job Fair 2019 - Tvoja karijera počinje ovde!

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde!" organizuje Udruženje... Više...

Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru!

Pozivamo vas da budete deo najvećeg sajma zapošljavanja i edukacije Career Days! Sajam će se održati... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed