Najveći italijanski proizvođač bele tehnike, kompanija Indesit povećala svoj prihod, operativnu maržu i neto profit

Beograd, 16. Juni 2011. PR Objave: Obaveštenje -

NajveÄi italijanski proizvoÄaÄ bele tehnike, kompanija Indesit poveÄala svoj prihod, operativnu maržu i neto profit

Najveći italijanski proizvođač bele tehnike, kompanija Indesit povećala svoj prihod, operativnu maržu i neto profit u prvom poslovnom kvartalu ove godine. Prihodi povećani za 7.2%, operativna mreža za 15.6%, a neto profit čak za 25.3%, dok je neto finansijska zaduženost pala na €309m, u poređenju sa €383m u prvom kvartalu 2010.

Na održanom sastanku u Fabrianu kojim je predsedavao Andrea Merloni, Upravni Odbor Kompanije Indesit je pregledao konsolidovane rezultate za 1. kvartal 2011. godine i odobrio privremeni izveštaj menadžmenta zaključno sa datumom 31. mart 2011. Prihodi 1. kvartala iznose €644.4m (€600.9m) što je za 7,2% više od istog perioda u prošloj godini. Operativna marža (EBIT) u 1. kvartalu 2011. iznosila je €40.5m (€35m), što je za 15,6% više. Bilans prodaje se povećao na 6,3% sa 5,8% koliko je iznosio u prvom kvartalu 2010. godine.

Neto rezultati za Grupaciju u 1. kvartalu 2011. iznose pozitivnih €20m u poređenju sa €16m u istom periodu u 2010. godini (porast 25,3%).

Neto finansijska zaduženost pala je na €308.7m, što je poboljšanje od €74.6m na iznos od €383.3m koji je objavljen 31. marta 2010. godine.

"Investicije u nove proizvode i komunikaciju su omogućile Kompaniji da nastavi svoj brzi rast na tržištu," rekao je predsednik Kompanije Indesit Andrea Merloni. "Nedavno otvaranje Kućne Laboratorije za istraživanje automatizacije u domaćinstvima, u čemu je Indesit jedan od vodećih kompanija, pokazuje kako su inovacije sastavni deo strateške vizije Grupacije".

"Rezultati 1. kvartala su definitivno pozitivni ali nas samo delimično pokrivaju zbog povećanja cene sirovina sa kojima ćemo se u potpunosti suočiti u narednom periodu," dodao je Marko Milani, izvršni direktor Kompanije Indesit. "Novi proizvodi koje predstavljamo ove godine, počevši od lansiranja novih uređaja Hotpoint na evropsko tržište prilikom međunarodnog događaja u Rimu krajem maja, čine našu budućnost sigurnom."

Povećanje prihoda u 1. kvartalu 2011. godine ogleda se i u prodaji gotovih proizvoda i u pružanju servisa. Prihodi od gotovih proizvoda porasli su za 6,9% što je rezultat većeg obima prodaje (5,6%) i povoljnih trendova u kretanju kursa (1,3%). Povećanje prihoda od servisa, s druge strane, iznosi 11,2% zahvaljujući pre svega povećanju prodaje produžene garancije.

Povećanje profitabilnosti poslovanja u 1. kvartalu 2011. rezultat je najviše porasta prodaje i troškova prodaje koji, zahvaljujući ulaznim zalihama, samo delimično odražavaju povećanje cena nabavke sirovina.PODACI O FIRMI

Naziv: Indesit Company
Grad: Beograd

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Hellenic Petroleum objavio finansijske rezultate za 2018 - Rekordna proizvodnja i visoka profitabilnost energetskog lidera u regionu

Grupacija Hellenic Petroleum objavila je finansijske rezultate za četvrti kvartal i celu fiskalnu... Više...

BlackBerry beleži rast prihoda na kraju fiskalne godine

Kompanija BlackBerry objavila finansijske rezultate za poslednje tromesečje fiskalne 2014. godine... Više...

Vredna donacija za obnovu Krupnja

Više od 70 porodica u Krupnju, kojima je imovina uništena u majskim poplavama, dobilo je komplete... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed