Formirana Mreža organizacija za decu Srbije - MODS

Beograd, 09. Juni 2011. PR Objave: Najava -

Formirana Mreža organizacija za decu Srbije - MODS

Na konferenciji za medije Društva za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub, predstavljeni su ciljevi formirane Mreže organizacija za decu Srbije - MODS, kao i značaj što čvršće saradnje nevladinog sektora sa državnim institucijama.

Na konferenciji za medije Društva za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub, predstavljeni su ciljevi formirane Mreže organizacija za decu Srbije - MODS, kao i značaj što čvršće saradnje nevladinog sektora sa državnim institucijama.

Predsednik Kordinacionog odbora MODS i koordinator u Otvorenom klubu Saša Stefanović,  naveo je da deca u Srbiji predstavljaju jednu od najranjivijih društvenih grupa, kao i da se nejednakosti među decom javljaju na najranijem uzrastu budući da je svako četvrto dete siromašno. "Mreža organizacija za decu Srbije će se zalagati za porodično okruženje kao najprirodnije za život i razvoj deteta i za unapređenje podrške porodici.  Jedan od prioriteta Mreže je bolji standard i kvalitet života sve dece, a posebno marginalizovanih grupa, a to znači i adekvatnije planiranje i raspodelu i transparentnije trošenje budžeta." – kazao je Saša Stefanović.

Govoreći o saradnji nezavisnih državnih institucija i organizacija civilnog društva Tamara Lukšić Orlandić, zamenica zaštitnika građana za prava deteta istakla je da su nezavisne institucije, a posebno Zaštitnik građana i organizacije civilnog društva su prirodni saveznici i dodala: "U zaštiti prava i sloboda građana, republički ombudsman ostvaruje raznoliku saradnju sa organizacijama civilnog društva u svim oblastima, ali je, možda , u oblasti prava deteta, ona najočiglednija. Verovatno zato što se i jedni i drugi rukovodimo najboljim interesima deteta i svim ostalim pravima deteta garantovanim Konvencijom o pravima deteta i nacionalnim zakonodavstvom."

"Briga o deci ima izuzetan značaj za svako društvo koje misli o svojoj budućnosti. Zbog toga prioritetni zadatak našeg društva treba da bude unapređenje položaja dece zasnovano na jasnoj i koherentnoj politici, međusektorskoj saradnji uz puno učešće dece, roditelja i organizacija građanskog društva" – kazala je Marija Petrović iz Centra za prava deteta koja je i član Koordinaconog odbora MODS.

Mreža organizacija za decu Srbije formirana je u okviru projekta "Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU" koji Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub realizuje uz podršku Delegacije EU u Republici Srbiji.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Teme predavanja na onlajn konferenciji E-trgovina 2021

Ove godine 21. po redu Konferencija E-trgovina održava se onlajn od 17.06.2021. godine. Konferencija... Više...

Konferencija Model Ujedinjenih Nacija 2019 u Britanskoj internacionalnoj školi u Beogradu

Proteklog vikenda, od 22.- 24.11. 2019, u BIS Belgrade je organizovana inauguralna Konferencija Modela... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed