Olja Ivanjicki u Parizu

Beograd, 06. April 2011. PR Objave: Obaveštenje -

Olja Ivanjicki u Parizu

Izložba Sazvežđe, slikarke Olje Ivanjicki, posle Vašingtona, Adis Abebe i Stokholma, otvara se u Parizu u Srpskom kulturnom centru. Fond OLge Olje Ivanjicki izlaže 70 dela velike slikarke a izložbu će otvoriti Predsednik Srbije Boris Tadić.

U okviru projekta Umetnost bez granica, koji u saradnji sa Fondom Olge Olje Ivanjicki vodi Dusanka Subotić Homen, u Parizu, u Srpskom kulturnom centru će 6. aprila 2011. godine biti otvorena izložba dela Olje Ivanjicki, pod nazivom Sazvežđe.

Izložba Sazvežđe do sada je prikazana u Adis Abebi, Vašingtonu i Stokholmu. Izložba u Parizu realizovana je u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Srbije i Ambasadom Srbije u Francuskoj, a otvoriće je predsednik Srbije, gospodin Boris Tadić.

Ovog puta, pred pariskom publikom biće prikazane slike, crteži, grafike, arhitektonski projekti Olje Ivanjicki, ali i deo skica koje je Olja uradila pripremajući tri modne revije za modnu kuću MONA - Tesla, Njegoš i Carstvo. Upravo ove skice čine i svojevrsni biser izložbe jer do sada nisu prikazane publici.Izložba obuhvata čak 70 dela iz svih perioda stvaralaštva naše velike umetnice, tako da će pariska publika imati izuzetnu priliku da na ovoj izložbi upozna višestruki talenat Olje Ivanjicki, da sagleda samo mali deo njenog umetničkog opusa ali i da stekne utiske o raznovrsnosti njenih interesovanja, umetničkih istraživanja, stremljenja, i večnog traganja za lepotom.

Posle Pariza, Sazvežđe Olje Ivanjicki obradovaće i beogradsku publiku, ali i podsetiti javnost da se, i pored svih napora Fonda Olge Olje Ivanjicki i prijatelja umetnice, kao i podrške javnosti, nije mnogo odmaklo u rešavanju pitanja njene celokupne zaostavštine kao ni pitanja izgradnje Muzeja-galerije, koji bi kao stalna postavka raskošno i bogato delo Olje Ivanjicki učinio dostupnim publici i omogućio mu dugo trajanje o kome je i sama Olja govorila.PODACI O FIRMI

Naziv: Fond Olge Olje Ivanjicki
Adresa: Kosancicev venac 19
Grad: Beograd 11000
e-mail: oljafond@gmail.com
Tel: 011 3282 448, 063 363 587

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Darko Dragičević: Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri figure

Umetničko-istraživački projekat Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri... Više...

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed