60.000 potpisa za regionalnu saradnju u oblasti životne sredine

Beograd, 22. Februar 2011. PR Objave: Najava -

60.000 potpisa za regionalnu saradnju u oblasti životne sredine

Povodom dve godine rada, Bells pokret u Srbiji organizuje konferenciju za novinare "60.000 potpisa za regionalnu saradnju u oblasti životne sredine", u utorak, 22. februara u 12 u Medija centru (Terazije 3). Na konferenciji će se govoriti o dosadašnjim rezultatima Bells pokreta u Srbiji i regionu i važnosti regionalne saradnje u oblasti životne sredine.

Povodom dve godine rada, Bells pokret u Srbiji organizuje konferenciju za novinare "60.000 potpisa za regionalnu saradnju u oblasti životne sredine", u utorak, 22. februara u 12 u Medija centru (Terazije 3).

Na konferenciji će se govoriti o dosadašnjim rezultatima Bells pokreta u Srbiji i regionu i važnosti regionalne saradnje u oblasti životne sredine. Bells pokret je prikupio približno 60 hiljada potpisa građana i 3,5 hiljada potpisa donosilaca odluka iz celog regiona koji su podržali Delaraciju o podršci i jačanju regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana u oblasti životne sredine.

Tim povodom uputili smo pisma državnim zvaničnicima (predsednicima vlada i predsednicima parlamenata) na Zapadnom Balkanu, kojim ih pozivamo da preduzmu aktivnosti i mere u vezi sa podsticanjem regionalnih inicijativa u oblasti životne sredine i ostvare vidljiv napredak u pozicioniranju održivog razvoja kao prioriteta u državnoj političkoj agendi

Na konferenciji za novinare će govoriti: Aleksandra Knez Milojković (regionalna kancelarija Bells pokreta), Dejan Nikolić (koordinator neformalne zelene poslaničke grupe u Skupštini Srbije) i Marija Radivojević (nacionalna kancelarija Bells pokreta).

Cilj Bells pokreta je da teme životne sredine dobiju prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja na svim nivoima. U okviru aktivnosti BELLS pokreta (Balkan Enviromental Life Leadership Standard - Liderski standardi zaštite životne sredine na Balkanu), do sada je osnovana neformalna Zelena poslanička grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, potpisan memorandum o saradnji sa nekoliko opština i gradova u Srbiji, inicirano uspostavljanje saradnje između Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i organizacija civilnog društva, osnovana nacionalna koalicija koju čine predstavnici nevladinog sektora, državnih institucija, političkih stranaka i biznis sektora, realizovano nacionalno i regionalno istraživanje o stanju u oblasti životne sredine...PODACI O FIRMI

Naziv: NVO Centar modernih veština
Adresa: Kneginje Zorke 2
Grad: Beograd 11000
e-mail: marija.radivojevic@cmv.org.rs
Web: www.cmv.org.rs
Tel: 011 344 8007
Kontakt osoba:
Ime: Marija Radivojevic
Funkcija: Menadzerka za odnose s javnošću
Tel: 011 344 8007
e-mail: marija.radivojevic@cmv.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

FOKUS U 2015: Uklanjanje opasnog industrijskog otpada

Srbija će u narednih deset godina uložiti znatna sredstva u oblast životne sredine, o čemu svedoče... Više...

"Green Fest" otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

"Urbana ekologija i održivi razvoj" predstavljaju glavnu temu raspisanih konkursa za prijavljivanje... Više...

Konferencija ISWA Beacon 2011

Konferencija ISWA Beacon 2011–Waste-to-Energy i ambalažni otpad u regionima Jugoistočne Evrope... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed