Kulturna razmena Niš - Hanija - Upsala

Niš, 03. Februar 2011. PR Objave: Najava -

Kulturna razmena Niš - Hanija - Upsala

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Niš po drugi put organizuje kulturnu razmenu, ovog puta između gradova Niš, Hanija i Upsala. Prva kulturna razmena je organizovana pre dve godine, između Beča i Niša. Prvi deo ovogodišnje kulturne razmene održaće se u Nišu u periodu od 21. do 28. februara, gde će studenti iz Grčke i Švedske imati priliku da posete i upoznaju Niš.

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Niš po drugi put organizuje kulturnu razmenu, ovog puta između gradova Niš, Hanija i Upsala. Prva kulturna razmena je organizovana pre dve godine, između Beča i Niša. Prvi deo ovogodišnje kulturne razmene održaće se u Nišu u periodu od 21. do 28. februara, gde će studenti iz Grčke i Švedske imati priliku da posete i upoznaju Niš. Jedan od osnovnih ciljeva BEST-a je razvijanje i učvršćivanje prijateljskih odnosa, promovisanje kulture i razmena znanja između studenata svih evropskih zemalja.

Članovi lokalne grupe BEST Niš će se pobrinuti da studentima iz Grčke i Švedske na najbolji mogući način predstave Niš, Srbiju, naše običaje i kulturu. U okviru kulturne razmene biće organizovane razne socijalne aktivnosti, kao što su posete muzejima, kulturno-istorijskim spomenicima i ostalim objektima koji su bitan deo kulturnog značaja Niša i Srbije. Takođe, biće organizovane i jednodnevne posete drugim gradovima u Srbiji, gde će gosti biti u prilici da posete tamošnje muzeje i istorijske znamenitosti. Pored aktivnosti vezanih za upoznavanje istorije i kulture Srbije, biće organizovane i brojne aktivnosti od kojih svakako treba izdvojiti inženjersko takmičenje i posetu festivalu nauke gde će gosti moći da vide eksperimente i naučna dostignuća u fizici, hemiji, biologiji, matematici , fizičkoj hemiji, ekologiji i zdravoj ishrani. Pored toga, na festivalu će biti održana predavanja iz astronomije, psihologije, matematike, fizike, informatike, biologije, kulturologije, istorije i lingvistike.

Važno je napomenuti da će maja 2011. godine biti organizovana kulturna razmena u Haniji, a septembra u Upsali, kada će studenti iz Niša imati priliku da posete te gradove. Na ovaj način, uspešnom realizacijom projekta, niški studenti će biti u prilici da se upoznaju sa kulturom i načinom života dve potpuno različite i geografski udaljene članice Evropske unije, što će svakako doprineti razvoju proevropske svesti našeg okruženja, ali i učvršćivanju prijateljskih veza među studentima evropskih univerziteta, budućim kolegama i vrhunskim stručnjacima u svojim oblastima.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Niš
Adresa: Aleksandra Medvedeva 14a, Elektronski fakultet Niš, kancelarija 3 na medjuspratu M1
Grad: Niš 18000
e-mail: nis@BEST.eu.org
Web: www.bestnis.rs
Tel: +381 18 52937
Kontakt osoba:
Ime: Natalija Mitić
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

Ključne reči

nis, studenti tehnike, best

POVEZANI SADRŽAJI

BEST Conference Day - Leadership in STEM 5. april 2024. godine

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd će ovog proleća održati konferenciju pod imenom... Više...

BEST Beograd i ove godine organizuje AIBG - intenzivno studentsko programersko takmičenje

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd... Više...

AIBG Nis Summit - konferencija o veštačkoj inteligenciji

Studentska organizacija BEST Niš ove godine po prvi put organizuje takmičenje Artificial Intelligence... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed