Erste Group Immorent - nova centralna jedinica za sve usluge finansiranja i izgradnje nekretnina

Beograd, 24. Januar 2011. PR Objave: Najava -

Erste Group Immorent - nova centralna jedinica za sve usluge finansiranja i izgradnje nekretnina

Jedinicu su formirali Immorent AG, Erste Group Bank AG i njihova zavisna preduzeca u CIE/JIE. Portfolio kojim EGI upravlja spada medu tri najveca kreditna i lizing portfolija u JIE/CIE. Targetirani klijenti su investitori, firme i državni organi. U Srbiji u toku projekti vrednosti preko 80 miliona EUR.

Erste Group Immorent (EGI) obuhvata sve usluge u oblasti nekretnina koje pružaju Immorent AG, Erste Group Bank AG i njihova zavisna preduzeća u CIE/JIE. Nova jedinica pruža klijentima "one-stop-shop" – sve usluge na jednom mestu, jer pokriva celokupan lanac vrednosti u oblasti nekretnina za poslovne, stambene i projekte razvoja opština: kreditiranje, lizing, investicije, razvoj projekata, građevinske usluge, kao i poslove u vezi sa infrastrukturom. Time se omogućava investitorima, firmama i javnim organima pristup kompletnoj lepezi usluga i lokalnih eksperata u oblasti nekretnina iz jednog centra. Nova upravna struktura Erste Group Immorent je stupila na snagu 1. januara 2011. godine.

Erste Group Immorent ima 866 zaposlenih u 12 zemalja JIE/CIE i upravlja kreditnim i lizing portfolijom od 13 milijardi EUR (podaci zaključno sa 30.09.2010). Erste Group Immorent AG je prisutan u Austriji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Crnoj Gori i Poljskoj. Novi upravni odbor Erste Group Immorent AG čine Peter Tichatschek, Richard Wilkinson i Gerald Antonitsch. Za rukovodioce EGI Srbija imenovani su Aleksandra Cupić i Claus Graggaber.

Nove poslovne aktivnosti EGI posebno obuhvataju aktivnosti Erste Grupe usmerene ka državnim organima. U njima se stekla sva stručnost u oblasti infrastrukture u cilju obezbeđenja najboljih mogućih saveta i rešenja po meri klijenta u oblasti finansiranja i svih pratećih usluga. Angažovan je tim međunarodnih eksperata za partnerstvo između javnog i privatnog sektora za ove projekte u regionu.

ERSTE GROUP IMMORENT U SRBIJI
Erste Group Immorent Srbija je nastao spajanjem Direkcije za finansiranje nekretnina i ostala specijalna finansiranja Erste Bank a.d. Novi Sad i Immorent d.o.o. Beograd. Novoformirani tim EGI Srbija je sada u poziciji da klijentima stavi na raspolaganje kompletno stručno znanje i "know-how" u vezi sa projektima u oblasti nekretnina: finansiranje po meri klijenta, razvoj projekata, usluge procene i nadzora.

Claus Graggaber, rukovodilac Erste Group Immorent Srbija, objašnjava novu organizaciju: "Spajanjem poslovnih aktivnosti Immorent-a i Erste Grupe, maksimalno uvećavamo sinergiju naših kompanija u korist klijenata i možemo da ponudimo stručno znanje u projektima u oblasti nekretnina i infrastrukture sa jednog mesta – od finansiranja nekretnina do investicija. Pored toga, ono što je ranije bilo na raspolaganju samo u Immorent-u sada postoji za sve oblike finansiranja nekretnina od strane Erste Grupe: prateće gradevinske usluge po meri klijenta do potpune implementacija projekata. Uvereni smo da nova struktura obezbeđuje našim klijentima vrhunske savete i podršku."

Erste Grupa je i u oblasti nekretnina bila veoma aktivna na tržištu Srbije čak i tokom krize. Tokom 2010. godine Direkcija za finansiranje nekretnina i ostala specijalna finansiranja Erste Bank a.d. Novi Sad i Immorent d.o.o. Beograd su finansirali nove projekte u oblasti stambenih i poslovnih nekretnina u ukupnoj vrednosti od preko 40 miliona EUR. Pored toga, Erste Group Immorent trenutno radi na razvoju dva projekta, jedan na Novom Beogradu, a drugi u Novom Sadu, ukupne vrednosti preko 80 miliona EUR.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Transparentnost javnih finansija: Kontrola državne pomoći i javno-privatna partnerstva

Ko sve ima pravo da inicira postupak kontrole državne pomoći? Koji su izazovi veće kontrole državne... Više...

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

NadjiDom od sada i na nemačkom jeziku

Ponuda nekretnina na portalu NadjiDom je već par godina predstavljena na srpskom, engleskom i francuskom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed