Žolt Der u kragujevačkom Radničkom

Beograd, 24. Novembar 2010. PR Objave: Objava -

Žolt Der u kragujevaÄkom RadniÄkom

Državni šampion u drumskoj vožnji za ovu godinu, učesnik šampionata sveta u Melburnu, pobednik etape na trci u Boliviji Žolt Der (27 godina) potpisao je ugovor sa klubom Radnički iz Kragujevca i obaveza sa na jednogodišnju vernost sa mogućnošću produženja na još godinu dana. Der je ove sezone vozio za profi tim "Partizan Srbija".

Državni šampion u drumskoj vožnji za ovu godinu, učesnik šampionata sveta u Melburnu, pobednik etape na trci u Boliviji Žolt Der (27 godina) potpisao je ugovor sa klubom Radnički iz Kragujevca i obaveza sa na jednogodišnju vernost sa mogućnošću produženja na još godinu dana. Der je ove sezone vozio za profi tim "Partizan Srbija".

Ugovor su na prigodnoj svečanosti potpisali Der i predsednik Randičkog Branko Ostojić.

- Naš cilj je jasan, želimo osvajanje šampionske titule, pojedinačno i ekipno i to u obe olimpijske discipline, drumskoj vožnji i planinskom bicklizmu. Dolazak tako kvalitetnog bicikliste kakav je Der sigrno će pomoći ne samo da zabeležimo vrhunske rezultate, nego i da popularišemo sport među mladima u Kragujevcu i privučemo nove takmičare. Takođe, jedan smo od retkih klubova koji aktivno podstiču i podržavaju paraolimpijski sport kroz tandem biciklizam, pa je realno očekivati da u narednoj sezoni, neko od naših članova ostvari normu za olimpijske i paraolimpijske igre - naglasio je prvi čovek biciklista Radničkog, Branko Ostojić.

Žolt Der, koji krajem sedmice odlazi sa reprezentacijom u kojoj je i još jedan član Radničkog Predrag Prokić, na trku "Oko Meksika" je rekao:

- Radnički je dobro organizovan i vođen klub i ima kvalitetan program. Trudićemo se i da ispunimo želju predsednika da Kragujevac dobije olimpijca u biciklizmu...

Kragujevčani će imati odličan sastav u drumskom biciklizmu. U ekipi su državni šampion Žolt Der i vicešampion Goran Šmelcerović, nekadašnji prvak Predrag Prokić kao i mlađi vozači Lazar Filipović, Vuk Arsić, Stefan Paunović i Nemanja Vuković. Radnički će na drumu imati i ekipu kadeta.

Najbolje takmičare u planinskom biciklizmu predvodiće državni i balkanski prvak Bojan Đurđić, a u odbrani ekipne titule pomoći će mu Mirko Skandarski juniorski šampion države i Balkana, Vuk Arsić, Stefan Paunović i junior Luka Nikolić.

Tandem bicikliste (paraolimpijska disciplina), predvodiće pilot Vladimir Potrić i kopilot Lazar Filipović (zvanični državni prvaci), a takođe Nemanja Stanković i Milan Petrović koji se zahvaljujući dobrim međunarodnim rezultatima već nalaze u granicama olimpijske norme (među prvih dvadeset u svetu)

U stručnom štabu Radničkog su sportski direktor Aleksandar Marić, sa pomoćnicima Slobodanom Vasiljevićem (planinski biciklizam), Zoranom Živkovićem (ciklo kros) i Markom Pavlovićem (paraolimpijski biciklizam), a za bicikle brinuće mehaničar Ivica Todorov.

- Ovih dana se javilo još nekoliko mladih vozača koji žele da karijeru nastave u našem klubu. U obe discipline, drumskom i planinskom biciklizmu, imamo ekipe sastavljene od iskusnih vozača sa bogatim reprezentativnim iskustvom i mladih takmičara koji imaju od koga da uče i to ih najverovatnije i privlači u klub. Spisak nije konačan, a sve će zavisti od programa koji budemo usvojili - kaže Aleksandar Marić - Korišćenjem pozitivnih iskustava iz ranijeg perioda po slovenačkom modelu, formirali smo biciklistički pul u kojem se nalaze uspešna preduzeća i ustanove. Generalni sponzor je DOO "Srećković kvadrati" (Šabac), a generalni pokrovitelj Skupština grada Kragujevca. Uz bicikliste će biti i ugledne firme "Prvako" (Kragujevac), Mine d.o.o. (Kragujevac), "Krosroud" Kragujevac (izrada biciklističke opreme), "Prizma" (Kragujevac), SZR "Krug" (Kragujevac), "Grafički centar Đukić" (Šabac), "Atlantik" (Jagodina), "Kragujekspres", SZR "Pireli", SG "Line" i "Ikstrim sport" (sve iz Kragujevca). Ciklo pul niije konačan, zaintersovano je još nekoliko uglednih organizacija iz osiguranja i proizvodnje bicikala.



PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed