Godina velikih uspeha srpskog kuglanja

Beograd, 23. Novembar 2010. PR Objave: Objava -

Godina velikih uspeha srpskog kuglanja

Srpski kuglaši su i ove godine zabeležili izvanredne rezultate i potvrdili da spadaju u sam svetski vrh, ali na žalost, osim časnih izuzetaka, niko im nije čestitao niti je za njih organizovan prijem u Ministarstvu omladine i sporta Srbije ili u Narodnoj skupštini Srbije, što je urađeno za neke druge sportiste!

Srpski kuglaši su i ove godine zabeležili izvanredne rezultate i potvrdili da spadaju u sam svetski vrh, ali na žalost, osim časnih izuzetaka, niko im nije čestitao niti je za njih organizovan prijem u Ministarstvu omladine i sporta Srbije ili u Narodnoj skupštini Srbije, što je urađeno za neke druge sportiste!

-Činjenica da smo, iako uspešni, nekako skrajnuti, jedino kvari zadovoljstvo zbog izuzetne sezone - istakao je na redovnoj godišnjoj Skuštini KSS u Novom Sadu predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović. – Zbog toga me je obradovalo obećanje minstra omladine i sporta Srbije Snežane Samardžić Marković da nas neće zaboravati i da će primiti najbolje kuglašice i kuglaše. Nadam se da će ispuniti obećanje, jer prošle godine, kada je muška seniorska reprezentacija osvojila svetsko ekipno zlato a kadetkinje svetsku bronzu, osim potpredsednika vlade Ivice Dačića, niko od političara nas se nije setio.

Satisfakcija je došla, na neki način, ove godine kada je Vilmoš Zavarko, svetski rekorder i najbolji igrač Prvenstva sveta u Detenhajmu 2009. dobio "Majsku nagradu" najviše društveno sportski priznanje u Srbiji.

Upravo je Vilmoš Zavarko ove sezone doneo i najviše trofeja srpskom kuglanju. Na seniorskom pojedinačnom Prvenstvu sveta u Ricingu u Austriji osvojio je prvo mesto - pojedinačano i prvo mesto – kombinacija, dok je drugi bio pojedinačno - sprint. Srbija je na ovom prvenstvu bila ukupno prva po broju trofeja i treća u bodovanju nacija, čemu je doprineo i plasman među osam Nevenke Joković i Renate Vilov i miks para Marija Gajin i Goran Čaluković, ali i peto mesto Arpada Antala u kombinaciji!.

I na juniorskom Prvenstvu sveta u Rijeci, Vilmoš Zavarko se okitio sa dva zlatna trofeja – u tandemima sa Robertom Ernješijem i kao član zlatne reprezentacije Srbije. Srbija se ponosila i srebrnom medaom u tandemima (srpsko finale) Aleksandra Milinkovića i Miloša Simijonovića, kao i bronzom Jelene Petrović u sprintu. Takođe u Rijeci održani su pojedinačni pionirski i kadetski Svetski kupovi. Robert Ernješi je osvojio kadetsko pojedinačno zlato, a Milana Pavlic je osvojila srebrnu kadetsku medalju.  Pionir Marko Antić je se okitio pojedinačnim srebrom, sa Herminom Lukač je osvjio srebro i u miks parovima.

- Čestitam, još jednom, svim reprezentativcima na ovim rezultatima kao i selektorima, pomoćnicima, trenerima u klubovima i rukovodstvima klubova jer  je i njihov rad utkan u svaki od ovih uspeha – naglasio je Dragojlović u izveštaju. – Da se dobro radi i u našim klubovima i pored veoma loše situacije sa objektima, potvrdio je subotički Pionir, koji je postao rasadnik reprezentativki, osvajanjem bronze na Svetskom kupu u Skoplju i četvrtog mesta na fajnal foru Lige šampiona. Takođe, bronzane medalje su prošle godine osvojili u Svetskom kupu kuglaši šampiona Bograda "Poštanske štedionice" kao i kuglaši Niš puta u Evropskom kupu, a ove godine  Beograđani su bili peti u Svetskom kupu i plasirali se u Ligu šampiona. Zahvaljujući odličnoj saradnjni sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije,  uspeli smo da pošaljemo na sva takmičenja naše selekcije a da se nismo zadužili i jedan smo od retkih svaza koji je domaćinskim poslovanjem kalendarsku godinu završiti u "plusu".

Uz kuglaške selekcije bili su i autoprevoznik Lasta, kao i Voda Vrnjci i Pak promet, a Kuglaški savez Srbije je odlično sarađivao sa Sportskim savezom Srbije i OK Srbije. KSS je je prvi put u istoriji imao 11 zaslužnih sportista, šest sportista međunarodnog razreda u 13 sportista nacionalnog razreda i po tome je među najuspešnijim granama od 58 kategorisanih sportova. Na žalost KSS je dobio 10 stipendija, tako da je jedan zaslužni sportista ostao bez nje.

- I ubuduće, KSS će se truditi da što više sredstava usmeri ka mladima, i drago nam je što se, u sve većem broju sredina, kao na primer u Bačkom Gradištu, izuzetno dobro radi sa talentima i to je put koji moraju da slede i drugi gradovi - zaključio je Uroš Dragojlović. – Nismo se ove sezone bojali da pošaljemo naše kadete i pionire na takmičenja, za razliku od drugih saveza, jer smo znali da će uvek biti u prvoj trećini plasiranih i da će KSS moći da opravda sredstva. Dogodine nas čeka ekipno Prvenstvo sveta u Sarajevu gde Srbija brani titulu u muškoj konkurenciji i trudićemo se da uz pomoć Minastarstva omladine i sporta Srbije, ali i, nadam se, većeg broja prijatelja kuglaškog sporta jer moramo da proširimo naš sponzorki tim, obezbedimo najbolje uslove za pripreme.

Skupštini KSS je prisustvovalo 20 delegata od 31. Iz regiona Srbija - Vojvodina bilo je 18 delegata, iz regiona Srbija - Centar samo dvojica. U radnom Predsedništvu bili su, uz Uroša Dragojlovića i potpredsednik KSS Radovan Šunjka i Slavko Perenčević. Skupštini su prisustvovali i Lazar Nerić istaknuti kuglaški radnik i član Opštinskog veća Bačke Topole, predsednik Takmičarske komisije KSS Miloš Mitrović i Ljubomir Štetin selektor ženskih pionirskih i kadetskih reprezentacija Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed