Trka "Banjaluka - Beograd" iduće godine u UCI kategoriji 1.2

Beograd, 22. Novembar 2010. PR Objave: Najava -

Trka "Banjaluka - Beograd" iduÄe godine u UCI kategoriji 1.2

Trka "Banjaluka – Beograd" održaće se iduće godine od 22. do 24. aprila i oba dela biće u kategoriji 1.2 za UCI bodove, zaključeno je na sastanku predstavnika organizatora, istaknutog biciklističkog radnika iz Banjaluke, generalnog sekretara BS BiH Tihomira Kuvalje i direktora Partizana Branka Banovića, profesora. Sastanak je održan u Beogradu a prisustvovao je i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.

Trka "Banjaluka – Beograd" održaće se iduće godine od 22. do 24. aprila i oba dela biće u kategoriji 1.2 za UCI bodove, zaključeno je na sastanku predstavnika organizatora, istaknutog biciklističkog radnika iz Banjaluke, generalnog sekretara BS BiH Tihomira Kuvalje i direktora Partizana Branka Banovića, profesora. Sastanak je održan u Beogradu a prisustvovao je i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.

- Složili smo se da i iduće godine trka krene iz Banjaluke jer domaćini iz baljalučkog BSK organizuju povodom Dana Banjaluke tradicionalni kriterijum koji privlači izuzetnu pažnju, okuplja veliki broj gledalaca i predstavlja prvorazredni sportski događaj – istakao je Branko Banović. – Prvi deo biće najverovatnije na istoj stazi kao i prošle godine od Banjaluke do Brčkog, a sutradan će se voziti od Bjeljine do Beograda. Partizan je već pripremio zahtev da trke uđe u centar Beograda i da cilj ne bude na nekoj livadi, već pred gledaocima. Takođe, pokušaćemo da napravimo i mi kriterijum u Beogradu po završetku drugog dela, ali će to zavisiti, pre svega, od podrške grada jer u tom slučaju moramo da platimo jedno noćenje ekipama.

Trka "Beograd – Banjaluka" je ranijih godina ulazila u programe i resornog ministarstva i Sekretarijata za sport i omladinu Beogradu i Branko Banović veruje da će i dogodine biti događaj od interesa i za Srbiju i za Beograd, koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju:

- Očekujemo pomoć društveno sportskih organizacija Beograda i Srbije, kao što organizatori u Banjaluci imaju podršku grada i Republike Srpske. Ali, trudićemo se i da angažujemo agenciju za merketing i da pokušamo da formiramo i sponzorski pul, privučemo zainteresovane firme da nam pomognu u ovom zajedničkom poduhvatu. Trka je za nekoliko godina stekla veliki ugled u regionu, dolaze sjajne ekipe i posebno je važno da je organizujemo u 1.2 kategoriji za svetske bodove jer dogodine naš biciklizam hvata poslednji voz za London i svaki poen osvojen do 31. decembra 2011. ići će na konto Srbije koja mora da bude među 24 nacije u Evropa turu da bismo imala biciklistu u olimpijskoj trci – istakao je  Branko Banović.

Prošle godine u prvom delu od Banjaluke do Modriče pobedio je Slovenac Jure Zrimšek iz Save, deset svetskih bodova za peto mesto pripalo je Nikoli Kozomari iz Partizana, a osam Žoltu Deru (Partizan) za šesto mesto. Pet bodova dobio je Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN za osmo mesto. U drugom delu od Bjeljine do Beograda, koji nije donosio UCI bodove jer crno - beli nisu mogli da zatvore finansijsku konstrukciju za nagradni fond, pobedio je Matej Marin iz Perutnine, peti je bio Der, šesti Aleksandar Dukić iz Železničara MBN a 11. Predrag Prokić iz Radničkog (Kragujevac).PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisticke trke

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed