Der pao u četvrtoj etapi u Boliviji, ali je uspeo da je završi na 50. mestu

Beograd, 12. Novembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Der pao u Äetvrtoj etapi u Boliviji, ali je uspeo da je zavrÅ¡i na 50. mestu

Žolt Der reprezentativac profi tima Partizan Srbija, pao je u četvrtoj etapi trke "Vuelata Bolivija" (kategorija 2.2), dobro se odrao, ali je uspeo da je završi na 50. mestu i nastaviće trku!

Žolt Der reprezentativac profi tima Partizan Srbija, pao je u četvrtoj etapi trke "Vuelata Bolivija" (kategorija 2.2), dobro se odrao, ali je uspeo da je završi na 50. mestu i nastaviće trku!

- Na oko 15 km do cilja, dok je grupa išla 55 km na čas pošto smo jurili dvojicu begunaca, uleteo je u nas pas. Uspeo sam da ga izbegnem, ostao sam na biciklu, ali je u tom trenutku na mene od pozadi, naleteo nepažljivi vozač i to u punoj brzini. Leteo sam nekoliko metra, a zatim sam "aterirao", klizao po asfaltu i dobro sam se odrao, ali na sreću ništa nisam polomio – ispričao je Žolt Der koji na ovoj trci vozi kao gost u mađarskom timu "Star sajkling".- Žao mi je, da nije bilo ovog pada da bih sprintao za treće mesto, jer begunce nismo mogli da ulovimo, trudili smo se samo da smanjimo razaliku.

Pad se dogodio u nezgodnom trenutku, jer je peta etapa prva brdska. Dugačka je 141 km, start je u Bombeu a cilj je na 3.725 metara nadmorske visine u gradiću Oruru, nedaleko do jezera Uru Uru. Ima i tri prolazna cilja.

U četvrtoj etapi je slavio Oskar Soliz (Bolivija) koji je 117 km prešao za 2:31,35 časova. Bio je pet sekundi brži od Ramira Kalpa (Ekvador), sa kojim je bio u begu više od polovine etape. U sprintu grupe od 38 biciklista, koji su na cilj stigli sa 1,16 minuta zaostatka, treće mesto pripalao je Gonzales Marinadu iz Čilea. Der je na 50. mestu imao 6,23 minuta zaostatka i stigao je na cilj sa još petoricom biciklista.

U generalnom plasmanu vodi Ronald Gonzales (Venecuela) sa 16:41,21 čas, drugi je Karlos Galviz (Venecuela) sa 16 sekundi slabijim vremenom, dok je treći Luis Supelveda (Čile) sa 57 sekundi zaostatka. Žolt Der je sa četvrtog mesta pao na 14. i ima 6,19 minuta slabije vreme.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisticka trka

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed