Žolt Der pobedio u trećoj etapi trke Vuelta Bolivija

Beograd, 11. Novembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Žolt Der pobedio u treÄoj etapi trke Vuelta Bolivija

Novi uspeh srpskog bicikliste Žolta Dera na trci "Vuelta Bolivija". Pobedio je u trećoj, najdužoj, etapi (207 km) u sprintu grupe od 51 vozača!

Novi uspeh srpskog bicikliste Žolta Dera na trci "Vuelta Bolivija". Pobedio je u trećoj, najdužoj, etapi (207 km) u sprintu grupe od 51 vozača!

- Presrećan sam, nisam, iskreno, očekivao da ću posle dugačke i naporne sezone, imati snage za ovako nešto. Dva puta sam se u tri etape našao na postolju, bio sam treći u prvoj etapi. Koristio mi je i odlazak u Tajvan prošlog meseca, gde sam proveo sedam dana a poziv kluba Džajant Azija, ali na žalost zbog tajfuna nisam vozio i kompletan program trka... Nadam se da ću u preostale dve ravne etape sačuvati i četvrto mesto u generalnom plasmanu, a potom dolaze brda, penjemo se i na 4.500 metara i neće biti lako...

Der, koji je član profi tima Partizan Srbija a na ovoj trci vozi kao gost u mađarskom timu "Star sajkling tim", je stazu od od Buena Viste do Vilja Tunarija prešao za 5:00,10 časova! Odsprintao je veliku grupu, a na drugu poziciju plasirao se Gatson Aguera (Argentina), dok je treći bio Bajron Guama de la Kruz (Ekvador).

U generalnom plasmanu Žolt Der se sa šestog mesta posle pobede u trećoj etapi, pomerio na četvrto i sada ima 52 sekundi slabije vreme od vlasnika žute majice Ronalda Gonzalesa (Venecuela) koji vodi sa 14:08,30 časova. Drugi je Karlos Galviz (Venecuela) sa 16 sekundi zaostatka, dok je treći Gastoin Aguera (Argentina) sa 52 sekunde slabijim vremenom.

Žoltu Deru je ovo treća pobeda u sezoni. Slavio je na trci "Kup gradonačelnika" (katgeorija 1.2) u Moskvi i osvojio je prvo mesto na drumskom Šampionatu Srbije za elitu u Subotici. Ima treće mesto u etapi na "Vuelta Bolivija", bio je peti i šesti u dve trke "Banjaluka – Beograd" (kategorija 1.2). Završio je drumsku trku na Šampionatu sveta u Melbrunu na 99. mestu.

Četvrta etapa je 107 km od od Koranija do Sijudad Kočabambe.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisticka trka

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed