Žolt Der pobedio u trećoj etapi trke Vuelta Bolivija

Beograd, 11. Novembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Žolt Der pobedio u treÄoj etapi trke Vuelta Bolivija

Novi uspeh srpskog bicikliste Žolta Dera na trci "Vuelta Bolivija". Pobedio je u trećoj, najdužoj, etapi (207 km) u sprintu grupe od 51 vozača!

Novi uspeh srpskog bicikliste Žolta Dera na trci "Vuelta Bolivija". Pobedio je u trećoj, najdužoj, etapi (207 km) u sprintu grupe od 51 vozača!

- Presrećan sam, nisam, iskreno, očekivao da ću posle dugačke i naporne sezone, imati snage za ovako nešto. Dva puta sam se u tri etape našao na postolju, bio sam treći u prvoj etapi. Koristio mi je i odlazak u Tajvan prošlog meseca, gde sam proveo sedam dana a poziv kluba Džajant Azija, ali na žalost zbog tajfuna nisam vozio i kompletan program trka... Nadam se da ću u preostale dve ravne etape sačuvati i četvrto mesto u generalnom plasmanu, a potom dolaze brda, penjemo se i na 4.500 metara i neće biti lako...

Der, koji je član profi tima Partizan Srbija a na ovoj trci vozi kao gost u mađarskom timu "Star sajkling tim", je stazu od od Buena Viste do Vilja Tunarija prešao za 5:00,10 časova! Odsprintao je veliku grupu, a na drugu poziciju plasirao se Gatson Aguera (Argentina), dok je treći bio Bajron Guama de la Kruz (Ekvador).

U generalnom plasmanu Žolt Der se sa šestog mesta posle pobede u trećoj etapi, pomerio na četvrto i sada ima 52 sekundi slabije vreme od vlasnika žute majice Ronalda Gonzalesa (Venecuela) koji vodi sa 14:08,30 časova. Drugi je Karlos Galviz (Venecuela) sa 16 sekundi zaostatka, dok je treći Gastoin Aguera (Argentina) sa 52 sekunde slabijim vremenom.

Žoltu Deru je ovo treća pobeda u sezoni. Slavio je na trci "Kup gradonačelnika" (katgeorija 1.2) u Moskvi i osvojio je prvo mesto na drumskom Šampionatu Srbije za elitu u Subotici. Ima treće mesto u etapi na "Vuelta Bolivija", bio je peti i šesti u dve trke "Banjaluka – Beograd" (kategorija 1.2). Završio je drumsku trku na Šampionatu sveta u Melbrunu na 99. mestu.

Četvrta etapa je 107 km od od Koranija do Sijudad Kočabambe.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisticka trka

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed