Olimpijski komitet Srbije potpisao ugovore za stipendije iz Olimpijske solidranosti sa srpskim sportistima

Beograd, 11. Novembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Olimpijski komitet Srbije potpisao ugovore za stipendije iz Olimpijske solidranosti sa srpskim sportistima

Olimpijski komitet Srbije potpisao je, na prigodnoj svečanosti u hotelu "Hajat", ugovore sa sportistima koji ispunjavaju kriterijum iz programa "Olimpijska solidarnost MOK" kao i sa sportistima koji se nalaze u programu "London 2012" koji se ostvaruje sredstvima OKS, Ministarstva omladine i sporta Srbije, Vlade Vojvodine, Grada Beograda i sponzorskog pula.

Olimpijski komitet Srbije potpisao je, na prigodnoj svečanosti u hotelu "Hajat", ugovore sa sportistima koji ispunjavaju kriterijum iz programa "Olimpijska solidarnost MOK" kao i sa sportistima koji se nalaze u programu "London 2012" koji se ostvaruje sredstvima OKS, Ministarstva omladine i sporta Srbije, Vlade Vojvodine, Grada Beograda i sponzorskog pula.

Na obe liste je i petoro srpskih strelaca. Stipendisti "Olimipjske solidarnosti" su Andrea Arsović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Andrija Zlatić, dok će sredstva programa "London 2012." koristiti Ivana Maksimović. Strelci su na Šampionatu sveta u Minhenu u julu ove godine overili četiri olimpijske vize za London 2010. i postali prvi sportist iz Srbije učesnici olimpijskih igara: Zorana Arunović, Damir Mikec, Andrija Zlatić (pištolj) i Nemanja Mirosavljev (puška).

Ugovore za stipendije "Olimpijska solidarnost" potpisalo je 15 – toro sportista: Milorad Čavić, Nađa Higl (oboje plivanje), Andrea Arsović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec (streljaštvo), Goran Jagar, Dušan Bogićević, Miloš Tomić, Nenad Babović, Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nikola Stojić i Marko Marjanović (svi veslanje) i Biljana Topić (atletika). U ime stipendista zahvalio se Milorad Čavić.

U programu "London 2012" je za sada 13 – toro sportista: Ivana Maksimović (steljaštvo), Nikola Jovanović (tekvondo), Dragan Zorić i Ognjen Filipović (kajak), Radoje Đerić, Miloš Vasić i Miljan Vuković (veslanje), Igor Šarčević (atletika), Dušan Ružičić (kanu), Julijana Savić (džudo), Božidar Antunović (atletika) i Aleksandar Kukolj (džudo). U ime stipendista zahvalila se Ivana Maksimović.

Svim stipendistima polise osiguranja uručila je direktor srebrnog sponzora OKS „Dunav osiguranja“Mila Jezdimirović, koja je istakla:

- Neka ova polisa ne bude nikada aktivirana, neka samo čuva članove naše olimpijske porodice, kojoj pripada i "Dunav osigruranje". Naši olimpijci zaslužuju podršku zlata vrednu, "Dunav osigranje" je prepoznalo pravu vrednost srpskog sporta, naše mladosti koja svima može da posluži kao uzor.

Vlade Divac predsednik OK Srbije je naglasio u pozdravnoj reči:

- Nadam se da će ove stipendije buti vetar u leđa našim sportistima i njihovim trenerima, sa željom da u Londonu kroz dve godine proslavimo 100 godina od prvog učešća sportista Srbije na Olimijskim igrama u Stokholmu 192. i, nadamo se, i stotu medalju, jer ih do sada 98.

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković je rekla da su ove stipendije suštinska podrška najboljim sportistima i potvrda da država ulaže u vrhunski sport:

- Za stipendije vrhunskim sportistima minstarstvo godišnje izdvaja 168 miliona dinara, a za kampove perspektivnih sportista, koji su naša budućnost, još oko 80 miliona dinara. Država je pokazala brigu za asove i uvođenjem nacionalnih priznanja, "penzija" osvajačima medalja u olimpijskim sportovima. Uvek nam je drago kada domaće kompanije, u ovom slučaju "Dunav osiguranje" učestvuje u stvaranju uslova vrhunskim sportistima i pozivam i ostale da se uključe. Ulaganje u sport nije trošak, već investicija. Do sada se nebrojano puta pokazalo da sportisti vraćaju ulaganje vrhunskim rezultatima i afirmacijom države u svetu.

Sekretar za sport i omladinu Vojvodine Modest Dulić je naglasio da je Vojvodina od 2007. uključena u planove OKS za olimpijce, a da je i kroz nekoliko svojih programa pomagala asove:

- Već smo sa 30 miliona dinara uključeni u aktivnosti OKS a uskoro planiramo da potpišemo ugovor na još osam milona dinara. Za sportiste iz Vojvodine imamo poseban program u saradnji sa "Razvojnom bankom" za 16 asova i iskoristiće do Londona skoro 200.000 evra.

Aco Kovačević, sekretar za sport i omladinu Beograda, je podvukao da je i Beograd stao uz olimpijce:

- Cilj je, a to je istakao i gradonačelnik Dragan Đilas, da sportisti dobiju optimalne uslove za takmičenja i pripreme za London 2012. i zbog toga je Grad Beograd uključen u sve programe i aktivnosti OK Srbije.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, kao i druge ugledne zvanice, sportisti, treneri i sportski radnici i predstavnicei firmi članova sponzorskog pula OKS.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed