Nebojša Jovanović počeo da trenira

Beograd, 10. Novembar 2010. PR Objave: Objava -

NebojÅ¡a JovanoviÄ poÄeo da trenira

Srpski olimpijac, profesionalac u praškoj Sparti Nebojša Jovanović, koji je teško povređen na trci Kupa Češke "Velika nagrada Pribrama" 22. avgusta, oporavio se i počeo je da trenira.

Srpski olimpijac, profesionalac u praškoj Sparti Nebojša Jovanović, koji je teško povređen na trci Kupa Češke "Velika nagrada Pribrama" 22. avgusta, oporavio se i počeo je da trenira.

U Jovanovića i grupu vozača je na oko 40 km do cilja uleteo je vozač na motorciklu i pošto je srpski biciklista bio na čelu, primio je najjači udarac. Prema rečima očevidaca leteo je pet metara u vazduh, zadobio dva preloma ključne kosti i duboke rane na butini i rukama. Bicikl mu je potpuno uništen! Prošle godine Jovanović je pobedio na trci "Velika nagrada Pribrama".

- Skoro dva meseca nosio sam gips i lečio rane na rukama i butini – priča Nebojša Jovanović. – Mislim da je nagore prošlo, jer sam počeo da idem u teretanu i da vozim bicikl, tri - četiri sata dnevno. Teško mi je, kao da nikada u životu nisam vozio bicikl, mišići su atrofirali i, praktično, počinjem od nule. Sve me boli posle svakog treninga, ali stisnem zube i nastavljam jer hoću da dočekam novu sezonu potpuno spreman. Još, doduše, ne radim punim intenzitetom, ožiljci na ranama su još sveži i vodim računa da ih ne povredim.

Što se tiče ekipe, Jovanović će o nastavku saradnje razgovarati sa menadžerima Sparte iduće sedmice, kada planira da ode u Prag:

- Nadam se da će ishod razgovora biti povoljan, stekao sam tamo dosta prijatelja i bili smo zadovoljni i oni i ja. Što se tiče vozača motorcikla koji je uleteo u grupu, ne znam dokle je stigao postupak protiv njega, ne želim ni da razmišljam o tome i da se opterećujem, neka moj advokat radi svoj posao. Znam samo da smo pripremili tužbu protiv organizatora trke jer nije poštovao propise o organizaciji. Čekamo i da vidimo kakav je zapisnik dala policija. Nešto smo načuli da hoće da prebace krivicu na bicikliste, a da sa sebe skinu odgovornost i da ne moraju da objašnjavaju kako je moglo da se desi da u zatvorenu kolonu, pod pratnjom policije, uđe motorciklista! Ukoliko se to dogodi tužićemo i policiju. Imam puno pravo na obeštećenje, jer sam izgubio trećinu sezone, proveo sam na lečenju skoro tri meseca, doveo u pitanje karijeru, a i život mi je bio ugrožen. Moram da kažem da je naša policija za deset kopalja ispred policije u Evropskoj uniji koja, najčešće, veoma loše obezbeđuju trke! Svačega sam se lošeg nagledao na trkama i to u zemljama gde biste očekivali vrhunsko obezbeđenje. Na našim trkama, kada se zatvori staza, ni mačka ne može da prođe a kamo li automobil ili motorcikl.

Nebojša Jovanović je učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Drumsku trku završio je na 85. mestu. Profesionalac je od 2005. u AEG Tošiba (SAD) gde je došao iz Partizana, da bi, potom 2007. otišao u profi tim Kosmote Kastro (Krit) a od 2009. je u praškoj Sparti.

U karijeri ima 14 pobeda. Lane je prvi put pobedio u etapnoj trci na "VN Bradla" (kategorija 2.2) u Češkoj. Prošle godine je slavio i u Kupu Češke, kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Pobedio je u dve trke koje su bodovane za Kup Češke. Ima i dve pobede u etapama na trci "Kroz Srbiju" 2004. i 2009. Vlasnik je i dve šampionske državne titule na drumu (juniorska 2001. i seniorska 2004.) i tri vicešapionske titule. Prošle i ove godine bio je treći na drumskom Šampionatu Srbije u dresu matičnog kluba Partizan. U 2009. je bio i drugi u generalnom plasmanu na trci "Oko Halkidikija" (2.2).

Najbolje je plasirani srpski vozač u istoriji na Šampionatima Evrope do 23 godine, šesto mesto u drumskoj trci 2003. u Atini.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed