Žreb na SP u Ricingu je mogao je da bude i bolji za srpske kuglašice i kuglaše

Beograd, 25. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Žreb na SP u Ricingu je mogao je da bude i bolji za srpske kuglašice i kuglaše

Oba selektora, seniora Miloš Ponjavić i seniorki Mirko Čukvas, posle žreba na trećem pojedinačnom Šampionatu sveta u Ricingu u Austriji, u glas su rekli: - Nije tako loš, ali mogao je da bude i bolji...

Oba selektora, seniora Miloš Ponjavić i seniorki Mirko Čukvas, posle žreba na trećem pojedinačnom Šampionatu sveta u Ricingu u Austriji, u glas su rekli:
- Nije tako loš, ali mogao je da bude i bolji...

U ženskoj konkurenciji Renata Vilov, Nataša Savić i Zorica Barać, svetska šampionka u miksu iz Banjaluke 2008. izvukle su vruće kestenje iz vatre! Zorica Barać se sastaje u ponedeljak u 17 časova sa Anjom Kozmus, standardnom reprezentativkom Slovenije. U bloku od 12,20 igraju Danijela Kiker (Nemačka) – Nataša Savičć, Renata Vilov – Hana Vidermanova (Češka) i Marija Gajin – Katarina Valigurova (Slovačka).

- Sve tri rivalke našim kuglašicama su proverene reprezentativke sa velikim iskustvom na ovakvim takmičenjima – kaže selektor Čukvas. - Savićeva i Vilov će se, ako pobede, sastati u drugom kolu pa nam i sa te strane žreb nije bio naklonjen jer rano gubimo jednu igračicu "po sili zakona". Mislim da su dobro prošle Nevenka Joković koja je dobila za rivalku Estonku Kristu Zeik i igraće od 13,30 časova i ne bi smelo da bude problema kao i svetska vicešpampionka u pojedinačnom delu iz Banjaluke Livia Santo koja u 18,10 igra protiv Bibije Kerle  iz BiH, nekadašnje jugoslovenske olimpijke u brzom klizanju. Santo će u trećem kolu, ako prođe pobednicu iz duela predstavnica Francuske i Austrije, imati za protivnicu Barbaru Fidel iz Slovenije jednu od najboljih igračica sveta. Pobeđivala je naša reprezentativka  kao juniorka na Svetskom kupu.

U muškoj konkurenciji, najtežeg rivala dobio je Vilmoš Zavarko svetski prvak u miksu sa Zoricom Barać i svetski vicešampion u sprintu i kombinaciji iz Baljaluke. Igraće u utorak protiv naturalizovanog Makedonca Uroša Stoklasa od 11,10 a u tom bloku bacaće i Jovan Ćalić protiv još juniora Hrvata Hrvoja Marinovića.

Od 13,30 časova igraće Goran Čaluković protiv Mađara Klaudija Boante i Goran Ostojić kome će rival biti malo poznati Jirži Fetih (Češka). Iskusni Rumun Doril Virdžić sastaća se od 14,40 sa Arpadom Antalom, dok će od 17 časova Daniel Tepša igrati protiv Ute Piksara iz Estonije.

- Na ovakvim prvenstvima nema lakih protvnika, bili smo ranijih godina svedoci da su se naši asovi mučili sa anonimcima. Ipak, mislim da Tepša ima lakog prvog rivala i dobar žreb do 16 – tine finala kada nailazi na Hrvate Bogdanovića ili Mušanića. Kod ostalih posle provog kola sve je teže i teže: Zavarko ide na svetskog juniorskog prvaka Makedonca Branka Maneva, a potom na legendarnog Rumuna Lupua. Čaluković, Ostojić i Antal igraće u drugom kolu sa Mađarima Nemešom, Farkašom i Kišom. Antalu je najteže jer je Kiš svetski šampion u kombinaciji. Neće biti lako ni Ćaliću jer će mu drugi rival biti naturalizovani Makedonac Boris Benedik.Ali, medalja se osvaja samo pobedama i tu žreb malo može da pomogne – smatra selektor Miloš Ponjavić.

Na svečanom otvaranju u defileu su bili kuglašice i kuglaši iz 17 nacija, koji će do 30. oktobra igrati za titule u disciplinama – pojednačno- klasik, pojedinačbo  sprint, miks parovi i kombinacija (sabiraju se najbolji rezultati iz klasika i sprinta).

Evo i rasporeda u sprintu – žene: Srbija 1 – Hrvatska 3, Srbija 2 – Mađarska 1, Srbija 3 – Makedonija 1, muškarci: Srbija 1 – Estonija 2, Srbija 2 – Češka 1, Srbija 3 – Poljska 1, miks parovi: Srbija 1 – Hrvatska 2, Srbija 2 – BiH 1, Srbija 3 - Slovenija 1. Ko će igrati u ovim discipinama odrediće selektori posle klasika.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed