Tradicionalni osmi međunarodni turnir Salona DC open

Beograd, 25. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Tradicionalni osmi meÄunarodni turnir Salona DC open

Grgić najbolji prvog dana u Solinu, Kačavenda drugi, treća mesta za Ivanu Maksimović i Bobanu Veličković, Srbija druga ekipa vazdušnom puškom!

Prvog dana tradicionalnog osmog međunarodnog turnira "Salona DC open" koji organizuje družina Dalmacijacemen iz Solina, srpski strelci zabeležili su dobre rezultate.

Muška ekipa (jedina koju je Srbija imala na turniru) vazdušnom puškom osvojila je srebrnu medalju sa 1.757 krugova (Marković 592, Sebić 591, Trifunjagić 574). Pobedilo je Sarajevo sa 1.761 krug, treće mesto pripalo je Sloveniji sa 1.756 čunjeva.

Ekipni deo računao se za kvalifikacije za pojedinačno takmičenje u nedelju  i među 36 učesnika u završni deo plasirali su se svi strelci iz Srbije. U gađanju vazdušnim pištoljem, Dimitrije Grić iz Akademca imao je najbolji rezultat od 479 krugova, drugi je bio Uroš Kačavenda iz Novog Sada sa 577 krugova. U ženskoj konkurenciji, evropska šampionka ove godine iz Merakera Boranka Bobana Veličković je bila treća sa 381 krugom. Jedina takmičarka vauzdušnom puškom Ivana Maksimović iz Novog Beograda Ušća je takođe bila treća sa 394 kruga. U muškoj konkurenciji ovim oružjem četvrti je Dragan Marković (Novi Sad) sa 592 kruga, šesti Milenko Sebić (Policajac) sa 591 kruga, a 28. je Žarko Trifunjagić (Novi Sad) sa 574 kruga.

Nagrada u pojednačnom delu za pobednika je 400 evra, drugo mesto donosi 300, treće 200, četvrto 80 itd. Prošle godine Zorana Arunović je pobedila pištoljem, Ivana Maksimović puškom, a zlatnu medalju osvojila je ekipa pištoljem (Grgić, Zlatić i Mikec). Grgić je bio drugi pištoljem, a ženska ekipa puškom (Maksimović, Banović i Arstović) je takođe bila druga.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

Ključne reči

streljstvo, streljscki turnir

POVEZANI SADRŽAJI

Olimpijci zaštitna lica kompanije Merkator S

Zlatni sponzor olimpijskog tima Srbije, kompanija Merkator, predstavila je olimpijce Srbije koji... Više...

Katarina Biserčić 398 krugova u trećem Kupu SS Srbije u Novom Sadu

Najbolji rezultat vazdušnom puškom u trećem Kupu streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu zabeležila... Više...

Stigao kristalni globus u Beograd

Srpski strelci, učesnici finala Svetskog kupa u kineskom gradu Vuksi doputovali su u Beograd. Lidija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed