Počele pripreme za predolimpijsku godinu

Beograd, 19. Oktobar 2010. PR Objave: Najava -

PoÄele pripreme za predolimpijsku godinu

Predsednik Stručnog saveta Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, održao je sastanak u Aranđelovcu posle trke Lige Srbije posvećen početku priprema za veoma važnu narednu sezonu, jer će se na osnovu bodova sakupljenih na trkama u Evropa turu do 15. avgusta 2011. odrediti učesnici Olimpijskih igara u Londonu 2012!

Predsednik Stručnog saveta Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, održao je sastanak u Aranđelovcu posle trke Lige Srbije posvećen početku priprema za veoma važnu narednu sezonu, jer će se na osnovu bodova sakupljenih na trkama u Evropa turu do 15. avgusta 2011. odrediti učesnici Olimpijskih igara u Londonu 2012!

Jedan od najvažnijih zadataka je snimanje situacije u pogledu broja biciklista - kandidata u trci za olimpijske bodove, jer će jedan broj vrhunskih srpskih biciklista potražiti ugovore u inostranstvu! Prvi koji je najavio takvu mogućnost je profesionalac u timu Partizan Srbija Žolt Der, pobednik Lige Srbije u drumskom biciklizmu ove sezone, koji već 19. oktobra odlazi na Tajvan na probu u kontinentalni profi tim Džajant Azija!

- Poslao sam im sportsku biografiju i rezultate i pozvali su me na probu koja će trajati do 25. oktobra a predviđena je jedna zatvorena vožnja od 15 kilometra, hronometar na šest kilometra i, potom, drumska trka od 210 km. Među učesnicima je, kako se najavljuje, i nekadašnji prvak sveta Oskar Freire iz Španije, kao i još nekoliko poznatih imena svetskog biciklizma – objasnio je Žolt Der.- Voleo bih da se sve pozitivno završi, jer bih celu zimu vozio u Aziji, koliko sam mogao da vidim imaju jako dobar program trka...

Među onima, kako je istakao Pavlović, koji će tražiti ugovore u inostranstvu su i mladi vozači Gabor Kasa i Jovan Zekavica i iskusni Nebojša Jovanović koji se oporavlja od povrede!

- Selektor seniorske reprezentacije Radiša Čubrić će za desetak dana pripremiti program rada, predložiti trke na kojima možemo da osvojimo bodove, kao i listu vozača na koje računa. Predložili smo da se pažnja usmeri na manji broj kvalitetnih biciklista, da se novac ne trošu uludo. Već u novembru imaćemo i prve kampove, mislim da nikada ranije nismo počeli sezonu i da i ovo govori da su u biciklističkoj organizaciji svesni velikog i odgovornog posla koji nam predstoji – naglasio je Pavlović, istakavši da Stručni savet u skoro svim predlozima ima bezrezervnu podršku predsednika i generalnog sekretara BSS Dragana Dostanića, odnosno Petra Rokvića.

Selektor Radiša Čubić je istakao da Srbija ima dobre vozače i da cilj, ulazak među 24 nacije na listi Evropa tura sa oko 400 bodova koji garantuju mesto u olimpijskoj trci, nije nedostižan:

- Najveći problem je izmena propisa UCI jer sada Srbija ne može da osvaja bodove na trkama u SAD, Aziji, Africi... Računaju se samo evropske trke. Zato moramo da dobro prostudiramo kalendar i da se na vreme prijavimo. Otežavajuća okolnost je što, zbog ekonomske situacije, mnoge trke u regionu nisu ove godine održane ili su bile bez kategorije UCI. Bojim se da i dogodine neće biti ništa bolje. Tamo gde ima trka, kao na primer u Istri, skoro da i ne vredi da se ide, skupo je, a konkurencija je takva da su male šanse za osvajanje bodove – objasnio je Čubrić...

Direktor pofi tima Partizan Srbija Branko Banović ponudio je saradnju BSS. Ideja je da se u ovom klubu okupe svi najbolji srpski vozači koji su i kandidati za reprezentaciju. Deo troškova snosio bi BSS (onaj koji se odnosi na reprezentativne akcije) a ostalo Partizan, a program bi se usklađivao sa ciljevima reprezentacije i plasmanu na OI u Londonu.

Specijalna sprava "Kompi trener", sa čijim je velikim mogućnostima Pavlović upoznao članove Stručnog savet BSS koristiće se u novoj sezoni za pripreme i testiranje srpskih vozača. BSS će nabaviti i pet pulsmetara sa dži – pi – es vezom, koji će se podeliti biciklistima i preko kojih će se pratiti njihov rad na treningu ma gde bili u Srbiji. Prvi kamp održaće već krajem meseca za kandidate za juniorsku reprezentaciju pod rukovodstvom selektora Saše Gajičića. Juniorski državni tim podržaće i nekadašnji biciklista i velika mecena biciklizma u Aranđelovcu Miša Veličković.

- Srpski treneri imaju široko znanje i prate šte se dešava u savremenoj trenažnoj praksi u svetu. Nedostajala je tehnička podrška, jer ovakve trenažere i sprave odavno koriste vrhunski biciklisti. Nadam se da će biti i dobrih rezultata – zaključio je Radomir Pavlović.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed