Čekamo vas na kafi u sredu, 13. oktobra

Novi Sad, 13. Oktobar 2010. PR Objave: Poziv -

Äekamo vas na kafi u sredu, 13. oktobra

Dragi davaoci, i ove srede vas pozivamo da se malo družimo uz kafu. Postati davalac krvi je veoma jednostavan postupak. Jedino što Vam je za to potrebno su dobra volja i 10 minuta Vašeg slobodnog vremena.

Dragi davaoci, i ove srede vas pozivamo da se malo družimo uz kafu.Postati davalac krvi je veoma jednostavan postupak. Jedino što Vam je za to potrebno su dobra volja i 10 minuta Vašeg slobodnog vremena.

Onog momenta kada ste rešili da donirate jedan deo Vaše "tečnosti koja život znači" nemojte časiti ni časa, već se uputite u prostorije Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, koje se nalaze u Hajduk Veljkovoj 9a u Novom Sadu. Nije Vam potrebna nikaka pozivnica, propusnica niti dokument da biste ušli u zgradu i postali dobrovoljni davalac krvi. Dakle, kada ste ispunili inicijalni, voljni uslov, i našli se u zgradi Zavoda za transfuziju, uputite se ka prijemnom šalteru. Za razliku od nekih drugih šaltera u našoj zemlji, ovde će Vas dočekati vedra, nasmejana lica i svojom ljubaznošću doprineti da i one mrvice straha od igle ili krvi nestanu. Ljubazno osoblje će Vas uputiti kako da odgovorite na pitanja u upitniku koji popunjava svaki dobrovoljni davalac krvi. Nakon toga, pristupa se proveri Vašeg opšteg zdravstvenog stanja. Prvi korak je provera nivoa hemoglobina u krvi. Možda deluje malo komplikovano ali zaista nije. Uzima se kapljica krvi iz Vašeg prsta i spušta se u tečnost plave boje, bakar sulfat. Ukoliko je nivo hemoglobina u graničnim vrednostima, i kapljica krvi potone na dno posude sa plavom tečnošću, ispunili ste još jedan uslov da postanete davalac krvi. Sledeći korak je pregled kod jednog od naših lekara, gde Vam biva izmeren krvni pritisak, poslušan rad srca i pluća. Nakon kratkog razgovora sa lekarom, i njegove pozitivne ocene Vašeg zdravstvenog stanja, vreme je za poslednji korak – ulazak u salu za davalaštvo krvi. Kada ste se našli u sali, Vaše je samo da legnete na krevet i opustite se. Ljubazni tehničari Zavoda za transfuziju krvi će Vam uz razgovor objasniti da sam čin davanja ne traje duže od 10 minuta i da je samo potrebno da izaberete iz koje ruke će se uzeti "tečnost koja život znači" . Kada je kesa napunjena i sam čin uzimanja krvi završen, osoblje Vas poziva u prostoriju u kojoj možete da se osvežite nakon davanja krvi uz sok, vodu, grickalice.

Kao što možete da vidite iz priloženog, davanje krvi je izuzetno human čin za koji Vam nije potrebno nikakvo veliko odricanje. Samo Vaša dobra volja i malo slobodnog vremena. To je akt humanizma kojim direktno spašavate ljudski život. Mislite o tome, Budite i Vi davalac krvi!

U sredu radimo od 7 do 18 časova.

 PODACI O FIRMI

Naziv: BudiDavalacKrvi.com
Adresa: Hajduk Veljkova 9a
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: budidavalackrvi@gmail.com
Web: www.BudiDavalacKrvi.com
Tel: 021 47 88 972
Kontakt osoba:
Ime: Josip Bosnjakovic
Funkcija:
Tel: +381214877972
e-mail: josip@budidavalackrvi.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nek se svako dete raduje Božiću

Zajednička akcija VB Leasinga i Kola srpskih sestara Više...

Crveni krst - ledeni dani

Organizacije Crvenog krsta u ovom trenutku imaju povećanu potrebu za zimskom polovnom odećom i... Više...

Radna subota u transfuziji

Pozivamo vas na davanje krvi u Zavod za transfuziju krvi Vojvodine svake subote u vremenu od 8 do... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed