Alan Volhuter predstavio KOMPI trenažer

Beograd, 07. Oktobar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Alan Volhuter predstavio KOMPI trenažer

Alan Volhuter trener iz Južne Afrike koji je šest meseci boravio u Srbiji na osnovu programa "Olimpijska solidarnost" (BSS, OK Srbije i UCI) održao je dva interesantna i veoma posećena predavanja o KOMPI trenažeru, specijalnom kompjuterskom sistemu koji analizira pedaliranje bicikliste.

Alan Volhuter trener iz Južne Afrike koji je šest meseci boravio u Srbiji na osnovu programa "Olimpijska solidarnost" (BSS, OK Srbije i UCI) održao je dva interesantna i veoma posećena predavanja o KOMPI trenažeru, specijalnom kompjuterskom sistemu koji analizira pedaliranje bicikliste. U toku rada, na primer, moguće je utvrditi kojom nogom bicklista jače gazi pedalu, korigovati položaj noge u pedali, ali i način pedaliranja i broj okretaja uz simuliranje uslova kao na drumu (ravan, brdo...).

- Sistem je veoma koristan za rad u klubovima ali, na žalost, cena od preko 1.000 dolara za komplet aparata je možda i jedini razlog što ga nema i u našem biciklizmu – rekao je Radomir Pavlović, predsednik Stručne komisije Biciklističkog saveza Srbije. – Prvoj prezentaciji u klubu Avala, prisustvovalo je dvadesetak trenera i stručnjaka i Alan Volhuter je odgovarao na brojna pitanja. Očigledno je da među srpskim stručnjacima postoji interesovanje da se upoznaju najnovija dostignuća iz svetske trenerske prakse.

Druga prezentacija održana je u klubu Partizan i takođe je privukla lepu pažnju. Alan Volhuter je uz pomoć mladog juniorskog reprezentativca i učesnika Letnjih olimpijskih igara mladih u Singapuru Filipa Pavlovića, pokazao sve mogućnosti ovog sistema. Prisustvovao je i Radomir Pavlović, a sa načinom rada i mogućnostima upoznali su se i direktor Partizana Branko Banović i mladi menadžer profi tima Partizan Srbija Dušan Banović.

- Ukoliko nam se jave i klubovi iz drugih gradova, organizovaćemo prezentacije i kod njih. BS Srbije želi da i kroz ovakve akcije zainteresuje trenere za nauku i upozna ih sa najmodernijim pomagalima, bez kojih nema vrhunskih rezultata u biciklizmu – naglasio je generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed