Alan Volhuter predstavio KOMPI trenažer

Beograd, 07. Oktobar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Alan Volhuter predstavio KOMPI trenažer

Alan Volhuter trener iz Južne Afrike koji je šest meseci boravio u Srbiji na osnovu programa "Olimpijska solidarnost" (BSS, OK Srbije i UCI) održao je dva interesantna i veoma posećena predavanja o KOMPI trenažeru, specijalnom kompjuterskom sistemu koji analizira pedaliranje bicikliste.

Alan Volhuter trener iz Južne Afrike koji je šest meseci boravio u Srbiji na osnovu programa "Olimpijska solidarnost" (BSS, OK Srbije i UCI) održao je dva interesantna i veoma posećena predavanja o KOMPI trenažeru, specijalnom kompjuterskom sistemu koji analizira pedaliranje bicikliste. U toku rada, na primer, moguće je utvrditi kojom nogom bicklista jače gazi pedalu, korigovati položaj noge u pedali, ali i način pedaliranja i broj okretaja uz simuliranje uslova kao na drumu (ravan, brdo...).

- Sistem je veoma koristan za rad u klubovima ali, na žalost, cena od preko 1.000 dolara za komplet aparata je možda i jedini razlog što ga nema i u našem biciklizmu – rekao je Radomir Pavlović, predsednik Stručne komisije Biciklističkog saveza Srbije. – Prvoj prezentaciji u klubu Avala, prisustvovalo je dvadesetak trenera i stručnjaka i Alan Volhuter je odgovarao na brojna pitanja. Očigledno je da među srpskim stručnjacima postoji interesovanje da se upoznaju najnovija dostignuća iz svetske trenerske prakse.

Druga prezentacija održana je u klubu Partizan i takođe je privukla lepu pažnju. Alan Volhuter je uz pomoć mladog juniorskog reprezentativca i učesnika Letnjih olimpijskih igara mladih u Singapuru Filipa Pavlovića, pokazao sve mogućnosti ovog sistema. Prisustvovao je i Radomir Pavlović, a sa načinom rada i mogućnostima upoznali su se i direktor Partizana Branko Banović i mladi menadžer profi tima Partizan Srbija Dušan Banović.

- Ukoliko nam se jave i klubovi iz drugih gradova, organizovaćemo prezentacije i kod njih. BS Srbije želi da i kroz ovakve akcije zainteresuje trenere za nauku i upozna ih sa najmodernijim pomagalima, bez kojih nema vrhunskih rezultata u biciklizmu – naglasio je generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed