Mesto životne sredine u politici

Beograd, 06. Oktobar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Mesto životne sredine u politici

Bells pokret organizuje Konferenciju "Evropski standardi u oblasti životne sredine", koja će se održati u sredu, 06. oktobra 2010. godine u Beogradu. Osnovne teme kojima se Konferencija bavi su primena donetih zakona iz oblasti životne sredine na lokalnom nivou i odnos političkih stranaka prema oblasti životne sredine. Cilj Konferencije je da se ukaže donosiocima odluka na važnost oblasti životne sredine u procesu evropskih integracija.

Bells pokret organizuje Konferenciju "Evropski standardi u oblasti životne sredine", koja će se održati u sredu, 06. oktobra 2010. godine u Beogradu. Osnovne teme kojima se Konferencija bavi su primena donetih zakona iz oblasti životne sredine na lokalnom nivou i odnos političkih stranaka prema oblasti životne sredine.

Cilj Konferencije je da se ukaže donosiocima odluka na važnost oblasti životne sredine u procesu evropskih integracija. Program Konferencije je osmišljen tako da političarima ponudi putokaz u kreiranju zelenih politika i podstakne ih da pitanje održivog razvoja i životne sredine posmatraju kao prioritetna i sastavni deo ekonomskih i socijalnih politika.

Konferencija predstavlja završnu fazu i prezentaciju rezultata dvogodišnjeg projekta "Regionalna akcija i kohezija u oblasti životne sredine" koji realizuje Bells pokret u Srbiji uz podršku Holandske ambasade u Beogradu, a čiji je nacionalni koordinator Udruženje građana Centar modernih veština.

U okviru aktivnosti BELLS pokreta (Balkan Enviromental Life Leadership Standard - Liderski standardi zaštite životne sredine na Balkanu), do sada je osnovana neformalna Zelena poslanička grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, potpisan memorandum o saradnji sa nekoliko opština i gradova u Srbiji, inicirano uspostavljanje saradnje između Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i organizacija civilnog društva, osnovana nacionalna koalicija koju čine predstavnici nevladinog sektora, državnih institucija, političkih stranaka i biznis sektora, realizovano nacionalno i regionalno istraživanje o stanju u oblasti životne sredine...

 PODACI O FIRMI

Naziv: NVO Centar modernih veština
Adresa: Kneginje Zorke 2
Grad: Beograd 11000
e-mail: marija.radivojevic@cmv.org.rs
Web: www.cmv.org.rs
Tel: 011 344 8007
Kontakt osoba:
Ime: Marija Radivojevic
Funkcija: Menadzerka za odnose s javnošću
Tel: 011 344 8007
e-mail: marija.radivojevic@cmv.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

FOKUS U 2015: Uklanjanje opasnog industrijskog otpada

Srbija će u narednih deset godina uložiti znatna sredstva u oblast životne sredine, o čemu svedoče... Više...

100% glasova za KOMS u Evropskom Omladinskom Forumu

Nakon dužeg procesa pripreme kandidature za članstvo u Evropskom Omladinskom Forumu (YFJ), KOMS... Više...

"Green Fest" otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

"Urbana ekologija i održivi razvoj" predstavljaju glavnu temu raspisanih konkursa za prijavljivanje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed